Primăria Constanța dă milităria jos din pod

Amenzi usturătoare pentru proprietarii de clădiri și terenuri neîntreținute

1515
5

Articole de la același autor

Constanța mai are până a deveni un oraș curat. O vedem în fiecare zi în jurul nostru. Și nu sunt doar hârtiile aruncate la întâmplare, pentru că lipsește coșul de gunoi sau este prea departe, este și dezordinea din parcuri, din cartiere, bălăriile

de pe terenurile unor proprietari care așteaptă să vină altcineva să le facă curățenie, ci mai ales lipsa de simț civic

și de implicare a multora din constănțeni.

În plină campanie Curățăm Constanța noastră, orașul arată mizerabil și asta nu doar din cauză că autoritățile nu strâng gunoaiele, ci și din cauză că locuitorii aruncă "pisica moartă" în grădina vecinului și vor ca primăria să le curețe propria ogradă. Autoritățile locale nu mai sunt însă dispuse să lase lucrurile la voia întâmplării și îi amenință cu amenzi pe proprietarii puși pe tânjeală.

"În fiecare octombrie, facem curățenie. Evident că noi, ca municipalitate, ne ocupăm în mod special de zonele publice, unde avem contract și avem libertatea de a angaja cheltuieli. Dar, totodată, cred că problema cea mai importantă a Constanței o reprezintă spațiul privat: clădirile abandonate, terenurile neîntreținute. 99 la sută dintre zonele pe care noi astăzi le vedem pline de gunoaie sau de buruieni aparțin proprietarilor privați", explică primarul Decebal Făgădău.

Acesta anunță că, în curând, se vor intensifica verificările la proprietățile private neîntreținute și vor fi aplicate amenzi usturătoare.

"De la campanie la campanie, Poliția Locală, care a început cu acțiuni de conștientizări în parcuri, în spații publice, pe lângă asociațiile de proprietari, de data aceasta a venit și a aplicat și sancțiuni. Și, pe măsură ce vom crește numărul polițiștilor locali, vom deveni din ce în ce mai fermi, spunându-le proprietarilor care nu sunt de bună credință că prin neîntreținerea proprietății lor creează o imagine generală urâtă a orașului", precizează edilul constănțean.

Aplicație gratuită pentru sesizări la Primăria Constanța

Constănțenii care observă astfel de zone neîngrijite sau alte probleme în oraș pot face o sesizare online direct la Primăria Constanța. Instituția a lansat deja o aplicație ce se poate descărca gratuit.

"Am dorit ca această aplicație gratuită să fie la îndemâna constănțenilor prin care să ne reclame problemele cu care se confruntă în fiecare cartier. Este ușor de utilizat, autointroduce adresa, permite foarte ușor încărcarea unei fotografii, alăturarea unui text și transmiterea sesizării", declară primarul Făgădău.

Mai mult decât atât, persoana care face sesizarea poate urmări în timp real care este stadiul soluționării reclamației sale. Aplicația propune șase domenii pentru sesizări, cum ar fi dotări urbane, drumuri publice, igiena publică, spații verzi, câini fără stăpân și iluminat public.

Comentează știrea

Constantean
20 octombrie 2017
teren neingrijit

Acum cativa ani,am depus o plangere in legatura cu terenul nimanui de pe Grivitei 48-50 mi se pare ,,rezultat in urma unei demolari si care a devenit focar de infectie pentru cei din zona in care locuieste fiica mea.Spre surprinderea mea,am fost purtat pe la diferite birouri sau directii,apoi mi s-a inregistrat plangerea,si mi s-a spus sa merg la SPIT si sa aflu al cui este terenul ,pentru ca sa fie amendat. Bineinteles ca de la SPIT n-am primit nici o informatie si demersul meu civic a ramas fara rezultat.Probabil,terenul respectiv continua sa fie canalizarea multora din zona, raiul sobolanilor,etc. pentru ca eu n-am fost in stare sa-i gasesc proprietarul.Ar trebui sa existe obligatia legala ca aceste terenuri SA FIE INGRADITE,IGIENIZATE, IAR O PLACA INDICATOARE SA PRECIZEZE DATELE PROPRIETARULUI(ca sa stie primaria pe cine trage la raspundere la o adica...)

europeanu
20 octombrie 2017
Hotii din primarie

Primaria plina de hoti in frunte cu fagadau stie exact al cui e terenul. Insa spaga luata ii impiedica sa amendeze proprietarul. Nu e clar ???

Răspuns la: teren neingrijit
Adăugat de : Constantean, 20 octombrie 2017
Acum cativa ani,am depus o plangere in legatura cu terenul nimanui de pe Grivitei 48-50 mi se pare ,,rezultat in urma unei demolari si care a devenit...
borat
20 octombrie 2017
hmm

Sa termine podul de la butelii si sa stranga carutele cu tigani din oras apoi putem sa mai vorbim de alte legi si ordonante .....

Mitica
20 octombrie 2017
Chanelizati-o macar!

Constanta este un mare munte de ...

conespan
20 octombrie 2017
x

Pai ori amenda ori impozit marit de 500 % hotarativa !

Pagina a fost generata in 0.645 secunde