Parc de miniaturi în Tăbăcărie. "O zonă acum ocolită de oameni, va deveni principalul punct de atracție al parcului"

4698
12

Articole de la același autor

Constanța va avea un parc de miniaturi așa cum mulți dintre noi am văzut doar în marile orașe din străinătate. Primăria Constanța a demarat un proiect pe bani europeni, în parteneriat cu autoritățile din districtul Dobrich, pentru crearea unei astfel de zone de atracție turistică. Practic, vor fi reproduse, la scară redusă, cele mai importante obiective atât din județul Constanța cât și din districtul Dobrich, monumente reprezentative la nivel național, punându-se accent, în primul rând, pe cele care aparțin patrimoniului cultural și istoric din cele două țări.

"Lumea a înțeles că, în Parcul Tăbăcărie, noi vrem să mergem și să distrugem spațiul verde și să construim betoane, să îl parcelăm sau mai știu eu ce alte lucruri care nu sunt în concordanță cu politicile sub administrația mea. Acolo ne propunem să aducem o reprezentare la scară mai mică a obiectivelor valoroase pe care le are orașul și regiunea noastră în atenția turiștilor. Tocmai de aceea scriem un program utilizând fonduri europene împreună cu un partener din Bulgaria. Evident că vom promova și câteva obiective importante de pe raza partenerului bulgar", a declarat primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău.

Potrivit acestuia, expo area va fi amplasată într-o zonă neglijată în ultimii ani și mai puțin circulată, aleasă, în mod special, pentru a fi pusă în valoare.

"Cred că lucrul cel mai important este acela că în Parcul Tăbăcărie, într-o zonă în care, astăzi, nu se plimbă oamenii, pe care o ocolesc, pentru că nu arată tocmai bine, ne propunem, cu sprijinul fondurilor europene și profitând de această plus valoare pe care o aducem teritoriului, să reamenajăm spațiul verde, să construim un sistem de iluminat public modern și eficient, să oferim mobilier urban de bună calitate, băncuțe, coșuri de gunoi, tot ceea ce trebuie, astfel încât, dintr-o zonă ocolită de constănțeni, să o transformăm într-o zonă atractivă atât pentru ei, cât și pentru turiști", a mai spus edilul.

Peste un milion de euro aduși în parc

Amenajarea nu presupune ridicarea propriu-zisă a vreunei construcții, ci mai ales înfrumusețarea zonei.

"Venim pur și simplu cu alei care îmbină materiale naturale cât mai aproape de o îmbinare fericită cu zona de parc, reprezentarea miniaturilor, vegetație, un sistem automatizat de irigații, pentru că, știți, aceasta este o problemă pe care o avem în parc și în întreg orașul, și un iluminat modern astfel încât cei ce vizitează să fie în siguranță. Ajungem, astfel, la o valoare de peste un milion de euro pe care o aducem în municipiul Constanța", a completat primarul Decebal Făgădău.

Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Constantean
14 octombrie 2017
Cine mai crede ?

De ce nu puneți acele miniaturi, spatii verzi și bănci pe strada Stefan cel Mare? Nu va ajunge cum ati stricat spațiul verde din Mamaia ?

DODO
14 octombrie 2017
inca o fantasmagorie

m-am saturat de proiecte fantoma , de vise , de cum ar trebui dar inca nu ! va amintiti de cum va fii expl intersectia de la Cora sau strada Stefan cel mare sau peninsula sau soseaua de faleza etc toate numai in articolele Andreei probabil ca nici primaria nu stie de asa ceva Asemenea titluri sint sensibile pt constanteni si atunci comentarii buluc Nu mai puneti botul la ,, ce va fii ,, ca nu va fii nimic in orasul asta condamnat la tiganie

eu
14 octombrie 2017
la hotel

iar daca vreti sa stati cat mai aproape de miniaturile alea avem 2 hoteluri deja construite in parc. si cateva blocuri. la alegere

Constanteanul
14 octombrie 2017
Miniaturi

Mi se pare o idee foarte buna! La Istanbul exista un parc de genul acesta, Miniaturk, pe malul Cornului de Aur si este o atractie foarte vizitata atat de copii cat si de adulti. Poti sa scanezi biletul in dreptul fiecarei machete si ti se povesteste (si in cateva limbi straine) despre acel obiectiv www.turistik.ro/2011-istanbul-miniaturk-r5342. Constanta are nevoie de obiective turistice, ca si in orasele mari si importante din punct de vedere turistic! Felicitari celor care au avut ideea!

Constantin
14 octombrie 2017
Minciunile Constantei

Dupa ce au macelarit parcul, mai au tupeul sa vina sa ne spuna ca ei au intentii bune. Constanta a ajuns o tiganie de oras! Praf, rahati si noxe.

Maria
14 octombrie 2017
Da o floare ce avea?

Gata putem sa spunem adio si la ce a mai ramas din acest parc. De miniaturi avea nevoie Constanta cand cladirile istorice stau sa se prabuseasca si e o mizerie crunta in oras iar noi ne sufocam in betoane pentru ca se construieste pe orice metru de spatiu verde. Biciclete avem, cu iluminatul public am terminat , parcul arheologic e un santier plin de balarii , pe trotuare se parcheaza masinile si as putea sa mai adaug cateva pagini de realizari marete.

petrica
14 octombrie 2017
dupa!

dupa miniatura de cartier tiganesc bonduelle&fagabou,miniatura de galerile soveja,eden,tomis3,gara,abator,gara urmeaza alte miniaturi, dar unde sunt camerele de luat vederi pe care le puneai in cartierul tiganesc?unde este demisia pe care o dadeai daca bul. Tomis nu va fi in 3 luni la standardele occidentale? cum arata str. Stefan cel Mare care va fi si va fi? unde este sala polivalenta,parcarea subterana minciuni! minciuni! s.a.m.d.

costica
15 octombrie 2017
Cel mai important moment este acum!

-oferte-operatorOnline!Proiect nou.Esti salariat si nu-ti ajung banii?Esti somer si cauti un loc de munca?Inca nu ai gasit jobul care sa-ti asigure un trai linistit?Atunci nu ai nimic de pierdut,realizeaza-ti visul.Noi iti oferim curs gratuit si complet de instruire,lucrand acasa.Nuiti trebuie decat un Calculator,internet si 3 ore din timpul tau pentru a castiga bani. Trimite un e-mail cu textul"info"la pacurarucostica1963gmail com

cetatean
15 octombrie 2017
minifacatura

iar primarul va fi maestrul de ceremonii...

fani
15 octombrie 2017
lumea a inteles ...

Cam tarziu , dar tot este bine ca lumea a inteles ca urmeaza bataia de joc ca si-n cazul Parcului arheologic : banii europeni doar de ochii prostimii (nerespectandu-se termenele acesti bani se pierd si -i vom plati noi fraierii ,nicidecum talharii vinovati) ,spatiul verde s-a redus considerabil ,aleile nu pot sa "traiasca " fara borduri ,iluminatul destept insemna niste stalpi ce sa inlocuiasca pe cei (mai putin destepti ) montati cu doar 4 ani inainte ,etc.Si apropos de siguranta cetatenilor ,de ce nu folositi acesti bani pentru a pune la punct o retea de camere video de supraveghere in TOT orasul ( si nu gainaria cu cele cateva camere doar la intrarile in oras ),in parcuri , la intersectiile strazilor si bulevardelor ,si in fata scolilor ......Este adevarat ca astea n-ar aduce "plus valoare" in buzunarele unor functionari asa cum aduce turnatul betoanelor si acoperirea aleilor cu dale .

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4615 secunde