Edilul Decebal Făgădău a semnat acordul cu BERD pentru un serviciu de asistență tehnică

620
3
Edilul Decebal Făgădău a semnat acordul cu BERD pentru un serviciu de asistență tehnică - fagadau-1507644698.jpg

Articole de la același autor

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a semnat, recent, Acordul de asistență tehnică cu Banca Mondială și Preacordul de finanțare cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). 


Primul document, încheiat în premieră europeană cu o unitate administrativ-teritorială, are ca obiect principal dezvoltarea urbană durabilă și competitivă a municipiului Constanța. Acordul prevede acordarea de asistență de specialitate de către reprezentanții Băncii Mondiale în consolidarea capacității de planificare și management al investițiilor, îmbunătățirea capacității de management al activelor municipale și de regenerare urbană și sporirea gradului de competitivitate a zonei metropolitane. Practic, începând cu finele acestui an, pentru suma de 900.000 de euro și pe o perioadă de trei ani, municipiul Constanța va beneficia de cel mai prestigios serviciu de asistență tehnică pentru toate fondurile europene structurale și de investiții.


Preacordul de finanțare cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare presupune contractarea unui împrumut în valoare de 20.000.000 de euro, pentru o perioadă de 12 ani, cu o perioadă de grație de până la 2 ani, pentru: achiziționarea și implementarea unui sistem de management al traficului, reabilitarea infrastructurii de transport urban și a iluminatului public, trei dintre marile priorități ale actualei administrații constănțene.


Tot în cadrul aceluiași eveniment, au fost aprobate Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană și Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, documente strategice elaborate pentru Zona Metropolitană Constanța.


Primarul Decebal Făgădău apreciază că semnarea acordului cu Banca Mondială și a preacordului cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare reprezintă încă o garanție a seriozității și bonității administrației locale, un cec în alb pe care cele mai importante structuri financiare din lume îl oferă municipiului Constanța. De asemenea, Strategia Integrată și Planul de Mobilitate arată că administrația va urma o linie strategică, coerentă și rațională de dezvoltare, fapt care va transforma municipiul Constanța într-un oraș modern și civilizat, cu adevărat european.


Banca Mondială a fost reprezentată de Suzy Yoon Yildiz, manager executiv de țară, și David Silsen, manager de bune practici, iar Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare de Venera Vlad, director asociat pentru România.


La eveniment au mai participat Luminița Mihailov, directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, precum și primarii sau reprezentanții unităților administrativ-teritoriale care compun Zona Metropolitană Constanța.


Comentează știrea

o
11 octombrie 2017
pla

Din ce am inteles fatalau din 20 milioane euro va cumpara niste camere video si de restul vor fi facute doar hartii cu proiecte fara a se baga niciun ban in vreo constructie.

o
11 octombrie 2017
alta teapa

marca gastilor, cand votezi gasti de partide asta primesti, pai, voi aveti impresia ca banii bagati in campania electorala au cheltuiti pentru bunastarea celor care s-au cc pe ei la vot? nu, i ati pus la masa cu bani si ghici ce, isi fac parte pe seama dobitocilor care nu s-au saturat de acesti oameni inteligenti ca, daca erau prosti ar fi fost si eu la coada unde se dau alimente... cinste lor, stiu sa va proasteasca bine, nu dati sansa unui neica nimeni, va plangeti ca va doare curul de la atata f...., pai? va place ma cum va ... ei in .... si inca o data, ciste lor, baieti destepti nu ca voi laturi de oameni, degeaba veti drept de vot, sa furi 20mi lioane euro, pardon, cheltui 20milioane euro pentru niste becuri, putin asfalt si ceva camere e fantastic

Conespan
11 octombrie 2017
X

Tara latra, ursul merge!

Pagina a fost generata in 0.8233 secunde