Comuniștii, bată-i vina! Cum explică primarul Făgădău sistarea lucrărilor de la Podul de la Butelii

8401
10

Articole de la același autor

După câteva articole în care constănțenii și-au exprimat nemulțumirea cu privire la soarta Podului de la Butelii, primarul municipiului Constanța și-a găsit timp pentru a ne răspunde câtorva întrebări în legătură cu acest subiect. 


Decebal Făgădău a dat asigurări că lucrarea va fi terminată în termenul asumat prin contract și ne-a explicat cum a fost posibil ca reabilitarea să fie sistată la puțin timp de la startul reparațiilor. De vină, se pare că ar fi… comuniștii. 


Lucrările la pasajul Cumpenei au fost începute în urmă cu câteva luni și mai apoi sistate, după ce au fost găsite mai multe neconformități, potrivit autorităților. S-a solicitat proiectantului o actualizare a proiectului tehnic, "pentru că a fost ceva în înscrisuri și altceva în realitate, apărând neconcordanțe majore", spun reprezentanții administrației locale. Primarul municipiului Constanța vine în completarea declarației directorului tehnic al SC Confort Urban SRL, Claudiu Rădulescu, cel care ne-a precizat că lucrările au fost făcute de mântuială, de pe vremea comuniștilor. 


"Nu îmi place niciodată să dau vina pe greaua moștenire și tot ce a fost, dar trebuie să remarcăm că ce a afirmat domnul Rădulescu ține de o realitate. Pe vremea aceea lucrurile se făceau după cum se dispunea. În momentul în care s-a hotărât să se pună linia de tramvai, era prioritar să o termine, în termenul dat de conducerea de partid și stat, nicidecum să facă toate documentele și înscrisurile, astfel încât noi să putem analiza, în prezent, cam ce tip de soluție au adoptat ei atunci. De asemenea, cam aici a și intervenit problema, pentru că, în momentul în care s-a introdus linia de tramvai, s-a modificat proiectul inițial, pe baza căruia noi am făcut toată documentația", ne-a declarat primarul Decebal Făgădău. 


Lucrările ar putea reîncepe după ședința de Consiliu Local din data de 29 septembrie, în cadrul căreia figurează pe ordinea de zi un proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului tehnic. Dacă noul proiect va fi aprobat, după ședință ar putea fi emis ordinul de începere a lucrărilor. Până atunci, edilul Constanței nu crede că vor fi probleme în ceea ce privește terminarea lucrărilor la termenul asumat prin contract. 


"Per total, indiferent de tipul de lucrări suplimentare necesare, durata contractului nu se va adiționa. Constructorul va termina lucrarea în termenul asumat prin contract. Evident, el nu poate fi ținut responsabil de modificarea de proiect. Tocmai de aceea, am dat ordinul de sistare și începere. Însumând toți acești termeni, el se va încadra în termenul licitat. Susțin, așa cum am mai spus-o, că acest pasaj nu va avea soarta Podului de la Agigea. De altfel, eu voi merge în fața constănțenilor, pentru că nu am de gând să plec nicăieri. Voi veni cu contractul, cu ce perioadă este asumată prin contract, cu tot calendarul, cu cât s-a lucrat și cu cât nu s-a lucrat", a mai declarat, pentru "Cuget Liber", Decebal Făgădău.
 
Durata de execuție efectivă a lucrărilor rămâne nemodificată, 12 luni, conform contractului de execuție. 


Comentează știrea

vali
24 septembrie 2017
niste hoti

Ce mare lucru de proiectat acolo, trebuiau sa scoata niste placi de beton cu linii cu tot, si dupa aia sa toarne beton si asfalt. O alta sifonare a banilor publici, cum s-a intamplat cu celelate 2 poduri din Constanta.Niste hoti si incompetenti....

nazi
25 septembrie 2017
opinie

De fiecare dată, scuze, acuze și alte tâmpenii inventate de scumpii noștri aleși.

mr. Anaconda
25 septembrie 2017
bla!bla!bla!

Daca nu era proiectat cum trebuia, oare mai rezista 30 de ani acest pod?

fatalau
25 septembrie 2017
Studii

DEci aia de la PSD dinainte de de 89' au sabotat lucrarea lui Fatalau. Alegeri in vara lui 2020 - atunci se va inaugura lucrarea, partial finalizata. Sa va luatu adio de la povestile cu lumini si culoar pietonal inventate de Fatalau.

Mesteru
25 septembrie 2017
Manole

pentru dl. Anaconda.. nici proiectat.. nici executat cum trebuia.. Iar 30 de ani nici nu inseamna prea mult.. La fel ca la podul peste canal la Agigea.. Nu ca ar fi fost facute de mantuiala, dar daca treci pe podul "de la butelii" si arunci cate o privire ai sa intelegi mai bine, ca zici ca te pricepi... Fagadau e oricum ocupat pentru vreo 10 ani cu parcul primariei, acolo sunt banii dvs..

Constantin
25 septembrie 2017
subsemnatul...

Ce am fost si ce am ajuns?!?... Am ajuns tara hartiilor, a stampilelor, a procurorilor si a incompetentilor. Totul in tara asta incepe cu: "Faceti dumneavoastra o cerere"... si se termina cu un proces verbal semnat si stampilat. Intre cele doua hartii este musai sa avem o padure de documente semnate si stampilate. Am ajuns tara in care vijeliile, cutremurele, uraganele pot fi anchetate in dosare penale pe motivul ca nu au depus documentele necesare desfasurarii activitatii pe teritoriul Romaniei. Nu radeti... in tara lui proces verbal te apuci de lucru dupa ce ai participat la o sedinta si dupa ce au fost procesate tone de hartii. Noi suntem normali?

Dragnea
25 septembrie 2017
La pușcărie cu penalii din primărie

Lucrarea la pod de butelii o face mobiton iar oamenii de la mobiton lucrează în parcul arheologic de la primărie de aceea nu se lucrează la pod.

kukta bukta
25 septembrie 2017
votati psd

da-va-n spumele marii de popor imbecil

Cascaval
25 septembrie 2017
Incompetenta

Cel mai incompetent primar, la realizări are zero, singurul plus la prostie și autorizații de construcție ilegale !

fatalau
3 octombrie 2017
29/09

Si iata ca s-a dus si 3 oct. Si tot liniste e pe podul fatalaului. Asta e ca ciuma. Contamineaza tot ce atinge.

Pagina a fost generata in 0.6501 secunde