Edilul Decebal Făgădău:

"Îmi doresc ca prețul gigacaloriei să rămână neschimbat, la 250 de lei"

1138
3

Articole de la același autor

Deși există presiuni de a ridica prețul gigacaloriei, constănțenii ar putea plăti, anul acesta, același preț la gigacalorie ca și anul trecut. Primarul Constanței, Decebal Făgădău, a anunțat, vineri, că încă sunt discuții pe această temă, dar că face tot posibilul să păstreze prețul de 250 de lei pentru o gigacalorie, ca și în iarna 2016 - 2017.


"Nu pot să dezbat pe acest subiect până nu termin discuțiile pe care le am cu Ministerul Energiei, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice. Vă pot spune că, la fel ca în fiecare an, preocuparea mea pentru căldura constănțenilor începe din iulie, august. Au fost tot felul de discuții la Guvern. Săptămâna trecută, am avut deja o întâlnire la Ministerul Energiei, atât cu reprezentanții Electrocentrale Constanța, cât și cu distribuitorii de gaze naturale. Înainte de a lua o decizie și de a propune Consiliului Local o politică pentru încălzirea centralizată din această iarnă trebuie să am toate elementele definitivate", a declarat primarul Decebal Făgădău.


Potrivit acestuia, există șanse ca prețul să rămână la valoarea de 250 de lei pentru o gigacalorie, chiar dacă va fi crescută subvenția de la bugetul local. 


"Nu e o surpriză și cred că, până în momentul de față, constănțenii nu au niciun motiv să nu vadă consecvența mea în a păstra prețul gigacaloriei. Indiferent dacă am primit sau nu ajutor din partea Guvernului, gigacaloria la Constanța a fost 250 de lei din momentul în care eu am devenit primar interimar la acea perioadă. Indiferent care va fi legislația, voi căuta soluții, în primul rând, ca să avem căldură și, în doilea rând, pentru ca prețul gigacaloriei să fie la un nivel suportabil", a mai spus edilul.


Consiliul Europei, nemulțumit de subvenția generalizată


Decebal Făgădău a completat că, din punctul de vedere al Consiliului Europei, ar trebui să se renunțe la subvenția generalizată. 


"La nivelul Europei există o nemulțumire că se subvenționează unitar prețul gigacaloriei, atât pentru cei ce-și permit, cât și pentru cei vulnerabili. Această nemulțumire a fost exprimată și la Consiliul Concurenței. Și trebuie să observ că, în ultima perioadă, se încearcă o așezare în firesc a acestui domeniu care a fost făcut ping-pong între ANRE și ANRSCE. Astăzi se încearcă o unificare a politicii naționale cu politica europeană. Principala mea preocupare este, însă, ca locuitorii racordați la sistemul centralizat de încălzire să aibă căldură și prețul acesteia să fie suportabil. Am anunțat de mai multe ori că îmi doresc, ca până la finalul mandatului meu, prețul gigacaloriei să rămână neschimbat, la 250 de lei", a încheiat primarul Făgădău.


Comentează știrea

Nu stiti ca sunteti la guvernare?
14 octombrie 2017
Dumneata esti la putere impreuna cu psd.ul tau. Atunci de ce va plangeti si nu schimbati legile care va incurca ca sa puteti actiona? Sunteti retarzi?

D.le primar, noi am crezut ca dupa atatia ani mata ai inteles ca nu trebuie sa doresti dumneata ceva , ci trebuie chiar tu sa faci. Alo, TU esti primar, noi suntem cu dorintele, iar mata trebuie sa actionezi si sa faci.

Ismail via brussel
15 octombrie 2017
Să nu mai avem partide .

Dacă avem un rege sa se facă un referendum tara o duce bine și un guvern format doar de miniștri fara dosare penale ales doar de lideri din 5 membri din partea Regelui .Dece țările bogate o duc bine vați pus antrebare ??? Antro țară cu președinți e o oala care clocota și nimic nu se face preturile cresc din cauza datoriilor la UE la FMI și la adăugarea pensiilor tineretul și vârsta de-a 2 ajunge la un record că 7 milioane de Români să prefera străinătatea o dată cu creșterea prețurilor .faceți comparație antre Spania și România la salarii pe economie la preturi alimente și la gigacalorie și puneți a antrebare de ce cinei de vină noii cetățenii din Rând sau Guvernul nu contează ce partit cu toții acolo se bucură de investiții și frauda prin corupție .

Giga
24 octombrie 2017
greseala

Nu trebuie sa ramana 250 lei.Trebuie sa scada la pretul real dar sa plateasca toata lumea.Nu ne-am saturat de subventiile acordate prea multor putori care nu vor sa munceasca,sau hoardelor de pensionari?Nu e cam mare limita venitului pentru care se acorda subventia?Sa se scada la pretul real dar sa plateasca toti.Asa se rezolva problema.De ce unii trebuie sa plateasca in totalitate si astfel sa ii sustina pe cei care nu platesc? Oricum Constanta este pe loc fruntas in top ul oraselor cu asistati sociali.Astia sunt alegatorii partidului aflat la conducere.Din cauza subventiilor acordate pe scara larga,multi locatari nu vor sa treaca la incalzirea cu centrale de apartament pe gaz.Lor le convine sa primeasca subventii.Cat veti mai incuraja lenea Tovarase Primar??

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5607 secunde