Se cutremură afacerea maxi-taxi? "Nu e grevă, urma să expire niște avize…"

9674
11
Se cutremură afacerea maxi-taxi?

Articole de la același autor

Situație bizară în municipiul Constanța. Călătorii care așteptau, ieri dimineață, să fie preluați de microbuzele Grup Media Sud, care circulă pe linia 304, au avut neplăcuta surpriză de a constata că au așteptat în van zeci de minute. Linia a fost temporar suspendată, fără vreun anunț prealabil și toată lumea a fost surprinsă, inclusiv directorul general al RATC, care a aflat "pe surse" de această decizie. 


Pentru a afla care a fost motivul pentru care traseul 304, asigurat de microbuzele societății comerciale Grup Media Sud Călători SA, a fost suspendat, am luat legătura cu primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău. Edilul ne-a explicat că situația a survenit ca urmare a expirării avizului de traseu și a imposibilității de prelungire, în acest moment Serviciul de Transport Public fiind în plină reorganizare. 


"Cel mai probabil, le-a expirat avizul de traseu și nu le-a fost prelungit, pentru că noi suntem într-o reorganizare a Serviciului de Transport Public, care a fost mutat de la Direcția de Relații Internaționale și Organizare Evenimente, la Direcția de Gospodărire și Gestionare a Serviciilor Publice. Până când se compatibilizează procedurile, ei au nimerit cu avizul probabil în această perioadă. Știu că urmau să expire niște avize. Acesta este motivul pentru care nu au ieșit, nu cred că este vorba despre o grevă. Mă bucur că RATC a reacționat la nevoia constănțenilor", a declarat, pentru "Cuget Liber", primarul Decebal Făgădău. 


Reprezentanții SC Media Sud Călători SA nu au putut fi contactați pentru a oferi un punct de vedere asupra celor întâmplate. 


Amenzile, mărul discordiei? 


În lipsa explicațiilor oferite de reprezentanții societății de transport, au vorbit sursele din cadrul primăriei, potrivit cărora motivul care a stat la baza suspendării liniei au fost nenumăratele amenzi încasate în ultimul timp. Atât rutieriștii, cât și polițiștii locali au sporit controalele în ultimul timp, iar microbuzele GMS au primit amenzi pentru călători transportați în picioare, dar mai ales pentru lipsa avizului de traseu. Practic, Grup Media Sud ar fi folosit alte microbuze pentru a transporta călătorii față de cele avizate de Primăria Constanța. 


"Societatea care deține respectivul aviz de traseu a primit foarte multe amenzi în ultimul timp. Din câte știu, nu au respectat intervalul orar, nu au plătit taxa de tramă stradală și, mai ales, nu aveau aceleași mașini pe care le-au autorizat pentru traseu. Acele mașini se mai strică, dar aceste lucruri trebuie să fie anunțate, iar asta nu s-a întâmplat. Din câte știu, cei de la GMS ar fi anunțat că doar marți nu vor circula, însă societatea riscă suspendarea licenței de transport, chiar și pentru o zi în care nu au asigurat transportul călătorilor", ne-au declarat surse din cadrul Primăriei Constanța. 


Bilă albă pentru RATC 


Situația a fost gestionată neașteptat de bine de către directorul general al RATC, Bogdan Niță, care a auzit "pe surse" despre acestă problemă și a luat decizia suplimentării numărului de autobuze care circulă pe liniile 102 și 100. 


"Am aflat în primă fază pe surse și ne-au confirmat reprezentanții primăriei că nu sunt microbuze pe acel traseu, de aceea am luat decizia de a suplimenta numărul autobuzelor. Nu știu cât va dura această situație, însă suntem pregătiți să suplimentăm autobuzele și în zilele viitoare", ne-a precizat Bogdan Niță, directorul RATC. 


Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
''autobuzul'' puturosilor !
25 octombrie 2017
Opriti transportul cu duba !

Iata ca se poate , trebuiesc '' calariti '' zi de zi ....controale la sange ! Acest mijloc de transport trebuie sa inceteze , inr-o zi se va ajunge la un carnagiu cu aceste dube !

Caragiale
25 octombrie 2017
Traseu

Si pe ruta inel 2 - casa de cultura - SPITAL - b-dul mamaia.... cu ce sa mergem?!

calliope Aether
25 octombrie 2017
se poate

51, 5-40, 100, 102. e putin mai dificil ca trebuie schimbate, dar exista variante. ca daca luam taxi-ul intram in faliment la preturile astea noi...

Răspuns la: Traseu
Adăugat de : Caragiale, 25 octombrie 2017
Si pe ruta inel 2 - casa de cultura - SPITAL - b-dul mamaia.... cu ce sa mergem?!
De ce asteptati accidente grave pt a face si ceva bun pt oameni?
25 octombrie 2017
PSD uraste constantenii

Mergeti si demonstrati in fata primariei sau blocati circulatia ca sa afle primarul ca noi vrem autobuze RATC pe linia 304, nu jegurile infecte care scartiie din toate balamalele, carora nu li se inchid usile si care au soferi tuciurii, obraznici, nesimtiti si care nu stiu sa conduca. Vrem transport RATC pe toate liniile de microbuze. Dnu primar, dvs sunteti platit de patronii de microbuze, va santajeaza, ce se intampla??? De ce nu va pasa de noi? Credeti ca o sa va mai votam vreodata?

NESIMTIRE
25 octombrie 2017
SCHIMBATI CEVA DOMNULE PRIMAR FATALAU

Sa se gandeasca domnul primar si cu ce se ajunge in zona industriala ptr ca sunt multi oameni care lucreaza aici iar biletul la autobuzele ratc nu este un leu ....astfel ne vedem nevoiti sa schimbam multe mijloace de transport, faceti ceva bun ptr orasul asta si numai stati in birou ca ne am saturat de atata nepasare

F important, dnu primar
25 octombrie 2017
PSD uraste constantenii

Un lucru f important pe care cu siguranta dnu primar nu-l cunoaste este ca aproape toate microbuzele care fac curse in afara Constantei au ultima cursa la 19 sau cel tarziu la 20 seara. V-ati interesat sa vedeti ca patronii de societati din restul judetului nu pot angaja oameni din Constanta din acest motiv? E strigator la cer. Firme mari nu pot face angajari. De ce? Din cauza programului microbuzelor. Oamenii nu au cu ce veni inapoi in Constanta. Este foarte rau ce se intampla, mai ales cand un loc de munca se gaseste f greu azi. De ce se accepta aceste firme de microbuze ?

maxi taxi
25 octombrie 2017
Fagadau vs maxi taxi

CAND NU TE PRICEPI SA CONCUREZI PRIVATUL IL DESFIINTEZI ! HALAL PRIMAR !

un fan
25 octombrie 2017
desfiintarea

Au program de gravizi, firar ei sa fie de trantori.

Maxi dube
25 octombrie 2017
Pentru cei care s-au nascut in maxi taxi !

Se poate ajunge si cu RATC oriunde , acum exista biletul unic la pret de 2 lei,,,untr-un interval de o ora se poate calatori cu autobuzul pe ce linie vrei si schimbi cate autobuze vrei.....eu zic ca intr-o ora se poate ajunge la serviciu chiar daca schimbi trei mijloace de transport , deci se poate....dale draq de dube !

Emilia
27 octombrie 2017
Necesitatea maxi taxi -ului 304

Sunt multe persoane care au nevoie de acest transport deoarece strabate orasul. Rtc nu este in stare de asa ceva. Cei care au masini critica pt ca nu-i afecteaza. Va rog sa sustineti liniile 304, 305...

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Pagina a fost generata in 0.6917 secunde