Mai are nevoie Constanța de încă un sens giratoriu?

2251
4
Mai are nevoie Constanța de încă un sens giratoriu? - fondsensgiratoriu1-1508771509.jpg

Articole de la același autor

De câteva zile, se lucrează intens la amenajarea unui nou sens giratoriu la Constanța. Deocamdată, este resistematizată intersecția Șoselei Mangaliei cu breteaua care vine din zona industrială, pe lângă pod. Au fost desființați stâlpii de electricitate, s-a scos tot pământul și au fost dislocate plantele, iar porțiunea urmează să fie asfaltată.

Autorizația de construcție a fost emisă încă din luna martie 2017, de către Primăria Constanța, pentru amenajarea accesului incintă complex comercial prin realizarea unui sens giratoriu. Investiția va fi realizată de SC Maundier Fides SRL, conform Acordului de parteneriat nr. 27.846 din 3 martie 2017.

Noul sens giratoriu va face legătura cu centrul comercial care este în construcție, investiție tot a companiei Maundier Fides, pe terenul unde a fost Interexul. Imobilul respectiv va avea parter și un etaj, iar de jur împrejur vor fi realizate alei carosabile și pietonale, locuri de parcare și spații verzi plantate.

Soluție de fluidizare a traficului

Din păcate, mulți din constănțenii care locuiesc în cartier sau tranzitează zona spre ieșirea către Cumpăna ori Eforie își fac griji că, din cauza noului sens giratoriu, traficul se va sugruma și mai mult, mai ales la orele de vârf.

"Dimineața și după-amiaza, aici este un nod. Pe prima bandă circulă mijloacele de transport în comun, care opresc în stația de la Doraly și blochează deja traficul. Va fi o nebunie când va apărea și un sens giratoriu. Să sperăm că soluția aleasă de constructori va ține cont de faptul că aceasta este principala cale de intrare și ieșire din Constanța către sudul litoralului și către localitățile învecinate, cum ar fi Cumpăna, Lazu, Agigea și Eforie", ne-a transmis, pe adresa redacției, constănțeanul Paul S.

"Vrem rond la Caraiman cu Mangaliei!"

Sunt și voci care spun că mai de folos ar fi un sens giratoriu la intersecția străzii Caraiman cu Șoseaua Mangaliei, acolo unde sunt frecvent accidente. "Intersecția de acolo este tot timpul sufocată. Trebuie făcut sens giratoriu, chiar și unul mic de tot, precum cel de la Billa. Sunt multe accidente! Vizibilitatea indicatorului Stop de pe Caraiman, când vii dinspre port către zona industrială este zero pe timp de vară, din cauza unui copac! Și este aproape de zero în restul anului, când copacul este desfrunzit. Luați măsuri până când nu moare cineva. Au fost accidente urâte acolo! Întrebați locatarii! Nu sunt îndeajuns semnalările făcute de noi? În alte țări nu au timp cetățenii să semnaleze, că autoritățile iau deja măsuri", ne scrie un alt constănțean.

Comentează știrea

Nazi
24 octombrie 2017
opinie

LA CAT MAI MULTE ACCIDENTE !!! SPUNE-TI NU SPATIILOR VERZI IN CONSTANTA.

anonim
24 octombrie 2017
fluidizare 0

la cate sensuri giratorii sunt in orasul nostrum ce mai conteaza unul? avem atat de multe sensuri incat nu este posibil sa ai in drum pe care sa mergi lin... din 500 in 500 metri trebuie sa opresti/schimbi viteza/accelerezi , ba in sens giratoriu, ba semafoare nesincronizate. asta este bataie de joc. fluidizare traffic cica.... sa nu mai spunem ca in sensul giratoriu unde benzile at trebuii sa fie mai late.. ele sunt mai inguste si majoritatea participantilor la traffic nu isi tin banda, deci din nou frana ca sa nu te pocnesti cu cel de langa tine care iti taie banda. in constanta nu am vazut nici un pasaj subteran creat pentru masini (exceptand cel de la carrefour care si acesta a fost initial un sens giratoriu pus abuziv) in schimb un sens giratoriu costa 2 lei ca sa il faca comparative cu un pasaj subteran. aaaa si felicitari autoritatilor pentru acel faimos sens giratoriu facut la noul lidle... un sens giratoriu venit fix de pe marte.

bricu
24 octombrie 2017
de cacao

Giratoriile incropite in Constanta sunt niste porcarii.In giratoriu trebuie sa intri radial si nu tangential.Pe langa prioritizarea traficului ,mai are si scopul de a incetini viteza masinilor.Asta inseamna sa faci un giratoriu cu diametru mare.Ce s-a facut in Constanta este o bataie de joc.Numai o primarie plina de incompetenti si fani de partid poate face asa ceva.Nu mai zic ca foarte multi soferi nu stiu prioritatea in giratoriu sau nu vor sa o stie.DE CE primaria si politia nu monteaza camere video de supraveghere a traficului?Numai atunci se vor respecta prevederile codului rutier.Frica pazeste pepenii!!!

Boboceala
24 octombrie 2017
Sensuri si directii

De obicei sensurile giratorii sunt facute nu pentru fluidizarea circulatiei,ci in beneficiul unor firme si a unora care iau spaga de la firmele alea. O semaforizare inteligenta at rezolva mult dar efectiv nu se vrea,pentru ca s-at elimina posibilitati de a pune laba pe niste bani.Siguranta si confortul in traffic e lasat la naiba,stiindu-se ca soferii,cetatenii, nu fac proteste,nu stiu cum sa ceara ce vor,sunt lasi sau indolenti. Un popor las isi merita soarta.De bunavoie,nici un stat nu-ti da nimic. Vrei muschi,faci antrenament. Vrei cap destept,inveti. Vrei dreptate si libertate,lupti pentru ele,nu te lasi dupa ce se spune,dupa abureala. Marile democratii s-au facut cu sacrificii,nu cu dormit pe coaie si credulitate in propaganda si promisiuni neonorate,cu spectrul vag doar al viitoarelor alegeri,dupa care iar somn de voie. Un popor inactiv ramane jos,neevolutiv.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3152 secunde