Misterul călătorilor abandonați de GMS. Firma de maxi-taxi și Primăria pasează vina de la una la alta

4455
13
Haos total în privința transportului public de pasageri în municipiul Constanța. În ultimele zile, microbuzele GMS care circulă pe mai multe linii au înregistrat întârzieri foarte mari sau chiar nu au ieșit pe traseu. 


Șoferii de microbuze spun că circulă fără să respecte vreun grafic și că pe linia 304 a circulat un singur microbuz pe tot traseul. Vina este pasată de Grup Media Sud Călători SA în curtea Primăriei Constanța, în timp ce reprezentanții autorităților locale spun că vina nu le aparține. 


"Este o bătaie de joc din partea tuturor"


Călătorii se plâng că transportul în comun a coborât la cele mai joase limite, în ultima săptămână. Și asta pentru că cei care se bazau pe microbuzele care circulă pe liniile 301, 302, 303, 305 și în special 304, au fost nevoiți să aștepte, în frig, zeci de minute, chiar și ore, până când să fie preluați. Linia 304 a fost suspendată, iar alte linii au funcționat chiar și cu un singur microbuz pe traseu. 


"După ce am așteptat o oră după microbuz, am mers să mă interesez de situație, însă n-am reușit să aflu nimic. Este pur și simplu o bătaie de joc din partea tuturor, la adresa noastră, a celor care plătim bani pentru a beneficia de un transport minim. Gândiți-vă că, în această perioadă, am văzut bătrâni care au stat zeci de minute degeaba în stație, pe o vreme cu temperaturi scăzute. Ce se întâmplă cu cei care aveau abonamente? N-au bunul simț să dea un comunicat, să ne spună ce se întâmplă", s-a plâns Ionuț, unul dintre călătorii nemulțumiți de situația din prezent. 


Cine este vinovat? 


Contactați pentru a oferi un punct de vedere, reprezentanții Primăriei Constanța au explicat că transportul în regim maxi-taxi se află în reorganizare. 


"Serviciul de Transport Public a fost mutat din subordinea Direcției de Relații Internaționale și Organizare Evenimente la Direcția de Gospodărire și Gestionare a Serviciilor Publice, iar acum se numește Serviciul Management Drumuri și Transport Public. În prezent, transportul în regim maxi-taxi se află în procedură de reorganizare", a declarat, pentru "Cuget Liber", Ionela Halciuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța. 


Nu am reușit să aflăm cum s-ar traduce termenul de reorganizare și ce înseamnă mai exact și nici cât va dura această perioadă de incertitudine. Anumite voci din cadrul primăriei susțin că SC Grup Media Sud Călători SA nu a reușit să depună la timp documentația pentru a putea beneficia de dreptul de a transporta călători în municipiul Constanța. De cealaltă parte, oficialii GMS nu au putut fi contactați pentru a oferi un punct de vedere oficial. Totuși, surse din cadrul companiei spun că lucrurile nu stau așa cum lasă Primăria Constanța să se înțeleagă. 


"Problemele tehnice se referă la faptul că Primăria Constanța trebuia să ne elibereze documentația pentru a putea circula pe liniile din municipiu. Un oraș întreg stă și așteaptă microbuze pentru că cineva de la Primăria Constanța nu e capabil să elibereze o hârtie, pentru că s-au reorganizat. Noi am depus documentele de la începutul lunii, din prima săptămână. Ei trebuiau să ne dea un răspuns simplu, da sau nu. Atât de simplu este. De aceea ieșim pe traseu, ne gonesc, intrăm, apoi ieșim iar și tot așa. Noi chiar nu știm ce să facem în această situație și nu putem să dăm un comunicat oficial atât timp cât nu știm ce să le spunem călătorilor", ne-au precizat surse din cadrul SC Grup Media Sud Călători SA. 


Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Hollywood
28 octombrie 2017
De vină ...

... este exclusiv Consiliul Local care s-a complăcut ani și ani la rând într-o dulce coabitare cu operatorii privați de "transport public" și a închis ochii la toate neregulile și (grav!) ilegalitățile comise de aceștia. Cu nume și prenume, să știm și noi cine sunt persoanele care emit autorizațiile/licențele și cine le semnează. Ce o tot dăm de gard, responsabilii sunt ușor de identificat. Dați-le și fotografiile la ziar, să-i vadă lumea, să-i arate cu degetul pe stradă. Ori faceți jurnalism ori vă dați cu părerea pe ceea ce vedem și noi cu ochii noștri.

Motiv Tehnic
28 octombrie 2017
Intrebati soferii !

Sub contractorii nu mai vor ...sau nu mai au voie sa iasa cu dubele pe traseu ! GMS nu mai are DUBE ! DEFECTIUNE TEHNICA !

Gigea din caleasca
28 octombrie 2017
Asa cum au aparaut , asa au disparut !

Noaptea ca hotii ! Sper sa nu mai vad infectiile alea pe strada

Un pasager
28 octombrie 2017
Transportul public cu R.A.T

S.C. Grup Media Sud ar face bine sa se retraga din bun-simt de pe piata.

Un pasager
28 octombrie 2017
Transportul public cu R.A.TC

S.C. Grup Media Sud ar face bine sa se retraga din bun-simt de pe piata ! Gata cu privatii !

costy
28 octombrie 2017
operator pc

Succesul este rezultatul atitudinilor, iar atitudinile nu sunt altceva decât deprinderi de gândire. O asemenea deprindere nu este un instinct, ci o reacție provocată prin repetare. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea "Născut pentru succes". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: pacurarucostica1963@gmail com

Andrei
28 octombrie 2017
Pana acuma ii injurati acuma plangeti dupa ei

Pana acuma ii injurati acuma plangeti dupa ei....niciodata nu o sa fie ratc'u capabil sa faca un transport bun in care sa plateasca toata lumea biletu cum se facea la gms....preferati sa mergeti la mocangeala deaia a ajuns ratc'u cum a ajuns

Controlul in ratc se face de primarie si de politia locala, asta ca sa afle si cei care inca nu merg cu ratc
28 octombrie 2017
@andrei

Daca nu circuli cu RATCul taci naibii din gura si nu mai da mesaje boule. Numarul calatorilor cu ratc a crescut si lumea chiar are bilet si il composteaza. La maxitaxi banii pe care-i plateam noi erau evazionati, nu intrau in contabilitate, desteptule, daca tot te intereseaza banii. Mergeau si merg la partide (de asta ei in campaniile electorale au pictate microbuzele doar cu 1 singur partid), merg la alte institutii corupte pt a nu fi controlati, pt a nu se vedea cat incarca, pt a nu se vedea cat de stricate sunt, pt a nu se vedea ca nu respecta nici un program (vezi in special Metropolitan), etc. Patronii de maxitaxi si unii de autocare de bucuresti au hotele, agentii de calatorii si de taxiuri (in Bucuresti), etc. Dar in contabilitate le plangi de mila, mai ca-ti vine sa cumperi tu S...pa sau alta firma, atat de multa evaziune si sp.de bani fac.

Ion
28 octombrie 2017
Hm

Bilet la 1 lei cu 15 locuri? Evaziune sau sardele...evident...mai merg și cu 25 la ora și opresc unde vor morții lor...o situație de kkt acceptată de toți as as agaricii c sa care se urca că animalele unii peste alții

SEVER
29 octombrie 2017
MAXI-TAXI UN RAU NECESAR

IN CTA, AL DOILEA PORT DIN EUROPA, AVEM CEL PROST TRANSPORT IN COMUN. NU TRAMVAIE,NU TROLEIBUZE(CELE MAI IEFTINE SI NEPOLUANTE ) SI O RETEA DE TRANSPORT MINIMA, CU AUTOBUZE INFECTE, CARE DESERVESTE DOAR NISTE BULEVARDE. NIMIC PENTRU CARTIERELE CUPRINSE INTRE BULEVARDE. IN ORASELE OCCIDENTALE SE CONSTRUIESC ZECI DE KM DE LINII PT TRAMVAIE. NOI,ADICA BANDITII NOTORII MAZARE & CONSTANTINESCU, AM DESFIINTAT ACEST MIJLOC DE TRANSPORT. PRIMARIA AR FACE BINE SA EXTINDA RETEAUA DE TRANSPORT PT A ACOPERI INTREGUL ORAS CU AUTOBUZE DE MICI DIMENSIUNI PT STRAZILE INGUSTE, ASA CUM SUNT IN TARILE CIVILIZATE. SIGUR CA CIRCUL CU MICROBUZUL .CUM SA MA DEPLASEZ DIN FALEZA NORD SAU PENINSULA PANA LA CARREFOUR? SA FAC 2KM PE JOS PANA LA PRIMA STATIE RATC? PRIMARIA SI EDILII SUNT SINGURII RESPONSABILI DE HAOSUL DIN TRANSPORT URBAN. NISTE DOBITOCI GRANITICI FARA NICIO LEGATURA CU GASPODARIREA UNUI ORAS. NISTE TARANOI ANALFABETI ,NEEDUCATI CARE S-AU NASCUT LA CURTE CU PAMANT BATUT, CU GAINI SI CLOSET IN FUNDUL OGRAZII. SI DACA LASAM DEOPARTE EXEMPLELE OCCIDENTALE SI NE REFERIM STRICT LA ROMANIA, INVIT PRIMARIA SA VADA MIJLOACELE DE TRANSPORT DIN CLUJ,TOMISOARA ,ORADEA,IASI .SIBIU,BRASOV, ETC. NISTE TALHARI PROSTI ,INFUMURATI SI INCAPABILI. MAXI-TAZI ESTE INFECT, PERICULOS,DAR IL FOLOSIM IN LIPSA DE ALTCEVA. PRIMARIA STIE ACEST LUCRU, DAR O DOARE IN CUR ATATA TIMP CAT EI ,FAMILIA SI GASCA SE DEPLASEAZA IN LIMUZINE CU SOFER.LUAIAR DRACU.

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2931 secunde