Grupare specializată în falsificare de carduri bancare, destructurată. Cum a dat lovitura, la Constanța, soțul Andei Adam

512
Grupare specializată în falsificare de carduri bancare, destructurată. Cum a dat lovitura, la Constanța, soțul Andei Adam - gruparecarduri-1476894063.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Constanța și procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Constanța au destructurat o grupare infracțională specializată în falsificarea de carduri bancare.

Totul s-a întâmplat ieri, când oamenii legii au efectuat opt percheziții domiciliare, la membrii unei grupări infracționale.

Concret, gruparea era specializată în falsificarea instrumentelor de plată electronică și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, accesând fără drept sistemele informatice.

În urma perchezițiilor de amploare, au fost ridicate echipamente I.T., medii de stocare, telefoane mobile, dar și sume de bani.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2009 - 2015, cei în cauză ar fi falsificat carduri prin copierea datelor, cu ajutorul unor dispozitive artizanale tip "skimmer", de pe carduri bancare originale, ai căror emitenți legitimi sunt bănci sau alte instituții financiare din Australia, Statele Unite și Mexic.

Ulterior, aceștia ar fi folosit cardurile contrafăcute, retrăgând sau încercând să retragă diferite sume de bani de la mai multe bancomate din municipiul Constanța.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 300.000 de lei.

Vor fi puse în executare opt mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.

Soțul Andei Adam, audiat deja la DIICOT Constanța

În acest dosar, Andrei Sorin Nicolescu, soțul cântăreței Anda Adam, a fost ridicat, ieri dimineață, de procurorii DIICOT Constanța.

Bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de deținere în vederea punerii în circulație a instrumentelor de plată electronică falsificate, dar și de retragere frauduloasă de numerar cu un instrument de plată electronic, evident fără consimțământul titularului.

Concret, în intervalul mai 2009 - iulie 2012, în mai multe rânduri, Nicolescu Sorin Andrei a deținut mai multe carduri contrafăcute, perioadă în care a retras aproape 50.000 de lei de la un ATM din Constanța, fără consimțământul titularilor cardurilor, accesând practic ilegal sistemul informatic, prin încălcarea măsurilor de securitate.

Pedeapsa prevăzută de lege pentru prima infracțiune este închisoarea de la 3 la 12 ani și interzicerea unor drepturi. A doua infracțiune se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 12 ani.   

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3998 secunde