Când și de ce îți poate reține Poliția talonul mașinii și cum îl poți recupera

72304
3
Când și de ce îți poate reține Poliția talonul mașinii și cum îl poți recupera - fondretinerecertificatinmatricul-1358785182.jpg

Articole de la același autor

Există numeroase motive pentru care polițiștii rutieri te pot trage pe dreapta și îți pot reține certificatul de înmatriculare. Niște simple abțibilduri pe lunetă sau o avarie pe care o ai și nu o remediezi în termen de 30 de zile sunt doar câteva dintre motivele pentru care poți rămâne fără talon. În acest caz, trebuie să repari defecțiunea de pe procesul verbal, după care trebuie să te prezinți la sediul Poliției Rutiere, pentru a face dovada că ai reparat defecțiunea. Abia apoi îți poți lua certificatul de înmatriculare înapoi, nu înainte de a plăti o amendă. 


Cum poți să rămâi fără certificatul de înmatriculare 

Polițiștii îți vor reține talonul dacă te prind cu inspecția tehnică periodică expirată, dacă ești prins cu antiradar sau cu un mijloc tehnic de detectare a prezenței aparatelor radar, dacă mașina are montate mijloace speciale de avertizare luminoasă și sonoră altele decât cele prevăzute de lege, dacă nu respecți prevederile referitoare la transportul produselor periculoase, care ai o avarie care nu a fost remediată în termen de 30 de zile de la data producerii, dacă conduci cu o defecțiune la dispozitivul de iluminare sau semnalizare luminoasă sau dacă ai montate alte dispozitive decât cele omologate, dacă conduci deși mașina are o defecțiune la sistemul de frânare, dacă mașina prezintă uzuri peste limitele admise ale mecanismului de direcție, dacă ți-ai montat anvelope cu alte dimensiuni sau caracteristici decât cele prevăzute în cartea de identitate a autovehiculului, dacă anvelopele au uzuri peste limita legal admisă, dacă zgomotul în mers sau staționare depășește limita legal admisă pentru tipul respectiv de vehicul, dacă motorul emite noxe poluante peste limitele legal admise, dacă mașina are montate dispozitive sau accesorii neomologate de autoritatea competentă, dacă ești prins având aplicate pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale afișe, reclame publicitare, folii sau alte accesorii, sau înscrisuri care limitează vizibilitatea, dacă autovehicul prezintă scurgeri de carburant sau lubrifiant, dacă plăcuțele cu numerele de înmatriculare sau înregistrare nu sunt conforme cu standardul sau au aplicate dispozitive de iluminare altele decât cele omologate, dacă datele din certificatul de înmatriculare sau înregistrare nu concordă cu caracteristicile tehnice ale vehiculului, dacă proprietarul nu face dovada încheierii asigurării auto de răspundere civilă.

În unele cazuri, reținerea talonului este însoțită și de alte sancțiuni

În anumite cazuri, odată cu reținerea certificatului de înmatriculare, polițiștii rutieri îți pot suspenda și permisul sau îți pot reține plăcuțele de înmatriculare. În oricare dintre cazuri, de amendă oricum nu scapi.

De exemplu, în cazul în care ești prins conducând o mașină care prezintă defecțiuni tehnice grave la sistemul de frânare sau la mecanismul de direcție ți se reține și permisul de conducere. În cazul în care ești prins transportând substanțe periculoase ți se va reține certificatul de înmatriculare, dar și plăcile cu numărul de înmatriculare, iar autovehiculul este imobilizat.

Cum îți poți lua înapoi certificatul de înmatriculare

Certificatul de înmatriculare nu se reține dacă șoferul remediază pe loc deficiențele constatate, caz în care se aplică numai sancțiunea contravențională, adică amenda, care variază de la caz la caz.

Altfel, certificatul se restituie deținătorului vehiculului la încetarea motivului pentru care documentul a fost reținut.

Cu alte cuvinte, trebuie să repari defecțiunile și să te prezinți la RAR, pentru verificare. După ce se constată remedierea defecțiunilor, reprezentantul RAR va menționa acest lucru pe originalul dovezii înlocuitoare a certificatului de înmatriculare. Dacă motivul reținerii cer-tificatului de înmatriculare l-a constituit expirarea termenului de valabilitate al inspecției tehnice periodice anterioare, verificarea tehnică pentru redobândirea certificatului se efectuează exclusiv de către RAR.

Pentru a reintra în posesia certificatului de înmatriculare reținut, titularul acestuia trebuie să se prezinte la sediul Serviciului Poliției Rutiere, având asupra sa buletinul sau cartea de identitate, dovada de reținere a certificatului de înmatriculare original și actul din care rezultă încetarea motivului reținerii original + copie. 


Comentează știrea

CUM NAIBA AJUNG TOATE GUNOAIELE ASTEA SA DECIDA SOARTA NOASTRA A CELOR CARE CHIAR NE CASTIGAM EXISTENTA MUNCIND?????
22 ianuarie 2013
OLTEANU -ANR CAPITAN LA CAPITANIE SAU SECURITATE?

PSD03Oct 2012 Ziceti ca Olteanu nu e angrenat politic ? Pai cum l-au pus PSD-istii in functie ? HAideti, ca e lata ! E PSD-ist pana in maduva oaselor. Si securist . Si foarte razbunator - are de platit polite de cand lucra in ANR. Au trimis omul perfect pentru aceste mizerii. 1.ANeRe ANeRe, rau ai mai ajuns Bre - Demolition Man (04 Oct 2012) Tare frate! Nu pot sa cred! Bomba bombelor! Sunt ravasit total! Va bateti joc de munca oamenilor din unitatea asta. O sa faceti din institutie varza.

REPORTERII LA ZIARUL DE MAINE
22 ianuarie 2013
INCEPUTUL RAZBOIULUI CIVIL LANSAT IN ANR.

INCEPUTUL RAZBOIULUI CIVIL LANSAT IN ANR. Din surse sigure va prezentam LISTA sutelor de ANGAJATI din Romania CARE ACUZA ANR DE INJUSTITIE, ABUZURI SI EPURARI ILEGALE, si au dat ANR in judecata la tribunalele si curtile de apel din tara. Printer cei care acuza sint cei DIRECTORI ANR AI CAPITANIILOR ZONALE(cele 5 la nivel national) DIN ROMANIA, DIRECTORI ANR CENTRAL, angajati , consilieri juridici, presedinti de Sindicat SE PARE CA ACESTA E DOAR INCEPUTUL RAZBOIULUI CIVIL LANSAT IN ANR. ANR CENTRAL Numãr unic dosar: 155/118/2013 Înregistrat în data de: 08.01.2013 Obiect dosar: anulare act Materia juridicã: Litigii de muncă Stadiu procesual: Fond Părți: GRIGORE COSTEL LIVIU : Reclamant AUTORITATEA NAVALĂ ROMÂNĂ : Pârât CONSTANTA Numãr unic dosar: 12385/118/2012 Înregistrat în data de: 29.10.2012 Obiect dosar: contestație decizie modificare unilaterală contract de muncă Materia juridicã: Litigii de muncă Stadiu procesual: Fond Părți: MEZEI ALEXANDRU : Reclamant AUTORITATEA NAVALĂ ROMANA : Pârât DROBETA Numãr unic dosar: 9046/101/2012 Înregistrat în data de: 23.10.2012 Obiect dosar: anulare act administrativ Materia juridicã: Contencios administrativ și fiscal Stadiu procesual: Fond Părți: GHIBA MIHAI GHEORGHE : Reclamant AUTORITATEA NAVALĂ ROMÂNĂ : Pârât CAPITANIA ZONALA TULCEA Numãr unic dosar: 7740/88/2012 Înregistrat în data de: 28.11.2012 Obiect dosar: anulare act Materia juridicã: Litigii de muncă Stadiu procesual: Fond Părți: ANDRICENCO RADU : Reclamant BARĂU MARIUS : Reclamant CHIRIAC DĂNUȚ : Reclamant CHISELEV VIOREL : Reclamant DUNAEV PENTILIE : Reclamant DUNAEF IVAN : Reclamant HARITONOV NICOLAE : Reclamant IVAN ADRIAN : Reclamant IVENCO SORIN : Reclamant LIPOVISCHI VIORICA : Reclamant MANOLACHE PARASCHIV : Reclamant MAXIM GHEORGHE : Reclamant NAZOS SORIN : Reclamant PITIC IOAN : Reclamant RĂDUȘ NICOLAE : Reclamant STANCOVICI TEODOR : Reclamant SELA ȘTEFAN : Reclamant AUTORITATEA NAVALĂ ROMÂNĂ : Pârât INCEPUTUL RAZBOIULUI CIVIL LANSAT IN ANR.

costica
22 iulie 2014
model de c omplectat

salve puteti sa-mi trimiteti prin email un model de certficat de inmatriculare ,dar nu de acela FASC SIMILE unul dora sa-l compectez MULTRUMESC. Deci MODELUL NOULUI CERIFICAT E INMATRICULARE

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9293 secunde