Captură de proporții în Portul Constanța

312

Articole de la același autor

Ofițerii Gărzii de Coastă au organizat, marți noapte, în Portul Turistic Tomis o amplă acțiune. O ambarcațiunea tip pes-cador care se întorsese din largul Mării Negre a fost luată la puricat de oamenii legii. În ambarcațiune se aflau șapte bărbați, dintre care un cetățean turc. Polițiștii de Frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța i-au cerut coman-dantului pescadorului să le prezinte toate actele necesare. Tânărul în vârstă de 28 de ani le-a dat anchetatorilor toate documentele și s-a stabilit că pe lista cu echipajul ca pescari autorizați sau pasa-geri nu apar trei dintre persoanele aflate la bord. 


De asemenea, anchetatorii au controlat ambarcațiunea și au descoperit nu mai puțin de 6.442 kilograme de rapană. Verificările anchetatorilor au scos la iveală că peștele fusese capturat în urmă cu puțin timp de persoane care nu îndepli-nesc condițiile legale. 


Potrivit anchetatorilor, cele peste șase tone de rapană au fost confiscate, fiind predate unei societăți comerciale. 


Totodată, ofițerii Gărzii de Coastă au confiscat și ambarcațiunea, dar și uneltele tinerilor în valoare de 80.000 de euro. 


Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit, deținerea, trans-portul sau comercializarea fără do-cumente legale a peștelui, icrelor ori produselor din pește obținute din pescuit și deținerea și folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit tip comercial. 


Acțiunea vine la numai o săptămână de la o altă captură impresionantă. "Polițiștii de frontieră constănțeni au mai confiscat aproximativ 5 tone de produse din pește din specia rapană, pe care cinci cetățeni români le pescuiseră fără a îndeplini condițiile legale și au indisponibilizat o ambarcațiune, precum și toată aparatura, ansamblele, subansamblele și uneltele de pescuit tip beam-traul aflate la bord, bunuri evaluate la aproximativ 1.075.000 lei", a declarat sinsp. Alexandru Ion, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 30 Septembrie 2015
Stire din Eveniment : Tricouri sport contrafăcute
Pagina a fost generata in 0.3393 secunde