CAPTURĂ IMENSĂ de DROGURI. Marfa intra în țară prin Constanța

451
CAPTURĂ IMENSĂ de DROGURI. Marfa intra în țară prin Constanța - capturadroguri-1358329059.jpg

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Structura Centrală, împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul D.C.C.O. – Serviciul Antidrog, au procedat la destructurarea unui grup infracțional organizat transfrontalier, constituit din cetățeni columbieni, români, bulgari și italieni, specializat în traficul internațional de droguri de mare risc – cocaină, transmite realitatea.net.

Gruparea era una dintre cele mai active rețele de traficanți de droguri din Europa, cu membri extrem de violenți, care, sub coordonarea liderilor - inculpații Banev Evelin Nikolov, zis Brendo, 48 de ani și Radoslav Georgiev Atanasov, 42 de ani, au organizat transporturi de cocaină, de ordinul sutelor de kilograme, pe relația America de Sud - Europa de Vest.

Drogurile erau transportate cu iahturi de lux ce ancorau și în Portul Constanța. Inculpații au intenționat ca parte din drogurile de mare risc, procurate din America de Sud, să fie introduse pe teritoriul Uniunii Europene, folosind ca rută alternativă România – portul Constanța.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au reușit să captureze cantitatea de aproximativ 50 kilograme cocaină, puritate 93%, introduse de către membrii grupării pe teritoriul României, în scopul comercializării. Valoarea capturii se ridică la 6 milioane de euro. În prezent, inculpații se află in stare de deținere pe teritoriul Italiei, pentru săvârșirea aceluiași gen de infracțiuni. Suportul tehnic și informativ al operațiunii a fost asigurat de către DOS și SRI.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.439 secunde