Captură record de țigări de contrabandă

673
Captură record de țigări de contrabandă - capturatigari-1341505926.jpg
Polițiștii au descins, ieri dimineață, simultan, la 12 adrese din Constanța, București și Arad. Era vizată o grupare de opt contrabandiști de țigări. Acțiunea s-a dovedit a fi un succes, fiind făcută una dintre cele mai mari capturi de țigări din ultimii ani: 60 de milioane de țigarete.
Polițiștii aveau informații că țigări tranzitate prin Portul Constanța Sud Agigea, care ar fi trebuit să ajungă în spațiul extracomunitar, ajungeau de fapt să fie comercializate pe piața neagră din Vestul Uniunii Europene. Drept pentru care au pornit pe urma informațiilor, iar ieri dimineață au descins la domiciliile suspecților și la sediile firmelor.
Acțiunea a fost organizată de Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime, DIICOT, cu sprijinul luptătorilor mascați, al Poliției Române și al Direcției Generale Anticorupție.
Erau vizate opt persoane, administratori a șase firme din Constanța, București și Arad. Astfel, oamenii legii au descins la 12 adrese din orașele menționate, cât și la depozitele din zonele libere din Portul Constanța Sud - Agigea și Curtici (Arad). În urma perchezițiilor, în locațiile verificate au fost depistate peste 60 milioane de țigarete.

Țigările erau aduse din Dubai și vândute în Anglia
Potrivit anchetatorilor, țigările erau achiziționate de la firme off-shore din Dubai, India, Cipru etc., după care erau introduse în România prin Portul Constanța și ajungeau să facă obiectul contrabandei prin "sistemul carusel". Ulterior, conform actelor, chipurile țigările erau transportate în zona liberă Curtici, de unde erau vândute mai departe altor firme de off-shore care le duceau în spațiul extra-comunitar. De fapt, atrag atenția oamenii legii, țigările erau "mutate" între zonele libere, după care luau drumul țărilor din Vestul Europei, unde erau comercializate pe piața neagră. Este vorba în special de mărcile Capital, Marble, LM, care ajungeau în Marea Britanie.
Valoarea totală a țigărilor găsite în depozitele celor două zone libere, cât și a celor care au fost tranzitate în perioada 2011 - 2012, se ridică la cinci milioane de euro. Valoarea prejudiciului este mult mai mare, ne-au declarat anchetatorii, dar urmează să fie calculată pe parcursul anchetei.
Trebuie menționat că în acest dosar s-a apelat și la sprijinul autorităților din țările vestice, în special la cel al Marii Britanii.
Membrii grupării sunt acuzați de evaziune fiscală, înregistrarea de operațiuni și cheltuieli fictive și sunt cercetați în libertate. Pe numele lor au fost emise mandate de aducere și urmează ca 18 proprietăți imobiliare, deținute de trei dintre suspecți, să fie puse sub sechestru asigurator.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3432 secunde