Carderi care goleau ATM-urile de peste hotare, prinși la Vama Veche

2754
Carderi care goleau ATM-urile de peste hotare, prinși la Vama Veche - cardericaregoleauatm-1414943201.jpg

Articole de la același autor

Membrii unei grupări infracționale specializate în infracțiuni informatice au fost prinși, la sfârșitul săptămânii trecute, la Vama Veche, în timp ce încercau să intre în țară, având la ei sute de carduri bancare falsificate. Suspecții, identificați ca fiind Ștefan Căsăneanu, Mihai Cosmin Comănescu și Cristian Ionuț Ursu, au fost prinși în urma unei acțiuni a procu-rorilor DIICOT Galați. Aceștia i-au luat în vizor pe tineri după ce, în urmă cu două săptămâni, un complice de-al lor a încercat să retragă bani de la un ATM din Galați, folosind un card falsificat. Acesta a fost supravegheat și astfel oamenii legii au aflat de îndeletnicirile mai puțin legale ale grupării.

Potrivit oamenilor legii, suspecții se întorceau din Turcia, unde se ocupau cu montarea de dispozitive de tip skimmer la bancomate, care le asigurau accesul fără drept la datele informatice de la carduri bancare.

Oamenii legii spun că tinerii erau specializați în infracțiuni informatice, pe care le comiteau în special peste hotare. De exemplu, în 2011, Mihai Cosmin Comă-nescu și Ștefan Căsăneanu au fost reținuți în Polonia, pentru aceleași infracțiuni.

Cei trei au fost arestați pentru 30 de zile de Tribunalul Galați. Un complice, Marian Valentin Lină, este anchetat în libertate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 02 Octombrie 2013
Stire din Economie : Cât te costă, pe an, cardul din portofel
Pagina a fost generata in 0.3507 secunde