Care este poziția României referitoare la aderarea la Spațiul Schengen

322
1
Care este poziția României referitoare la aderarea la Spațiul Schengen - schngen-1316372584.jpg

Articole de la același autor

"România și Bulgaria au în-deplinit toate cerințele acquis-ului Schengen și au trecut cu succes etapele procesului de evaluare, fapt recunoscut de toate statele membre, inclusiv de Olanda, prin adoptarea Concluziilor Consiliului JAI din data de 9 iunie 2011", se arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul Ministerului Administrației și Internelor.
"Cu ocazia Consiliului JAI din data de 22 septembrie 2011, se va lua în discuție proiectul de Decizie privind aplicarea inte-grală a prevederilor acquis-ului Schengen în Republica Bulgaria și Romania. Poziția exprimată de Guvernul olandez, chiar dacă este o continuare a atitudinii critice exprimate în ultima perioadă de oficialii acestei țări, ne deza-măgește, tocmai prin faptul că ignoră elementele esențiale care țin de aderarea unui stat can-didat la spațiul Schengen. În pofida acestei poziții, MAI va continua demersurile de a obține o decizie favorabilă în cursul zilei de 22 septembrie 2011, care să încununeze efor-turile financiare și umane de-puse pentru realizarea acestui obiectiv. Ne exprimăm speranța că în cadrul dezbaterilor care vor avea loc pe acest subiect, la Consiliul JAI, principiile care stau la baza funcționării UE vor prevala în fața intereselor po-litice conjucturale ale unui stat membru", se mai precizează în comunicat.

Comentează știrea

bibi
19 septembrie 2011
schengen

mai fratilor voi nu intelegeti ca oamenii astia au ce au cu justitia corupta,vamesii corupti care orienteaza spagile spre pdl,faptul ca au fost lasati liber si nu le-a fost confiscat nimic,conducerea nedemocrata perceptie care se rasfringe tot asupra poporului,nici un fraier nu mai pune botul la justificarile voastre veti vedea la alegeri.

Articole pe aceeași temă

Marţi, 13 Septembrie 2011
Stire din Sport : "S-a ridicat precum Dracula noaptea!"
Pagina a fost generata in 0.516 secunde