Cât de periculoase sunt anvelopele uzate. "Poți să mori și dacă circuli cu 60 km/h!"

2626
9
Cât de periculoase sunt anvelopele uzate.

Articole de la același autor

Anvelopele uzate pot duce la accidente rutiere tragice. Însă nu doar cauciucurile folosite îmbătrânesc. Anvelopele chiar și noi, însă păstrate în condiții necorespunzătoare, sunt la fel de periculoase ca cele uzate ani la rând. 


Mentalitatea multor șoferi îi pot băga în mormânt. Sunt extrem de mulți conducători auto care spun că, dacă și-au cumpărat anvelope noi, nu trebuie să mai aibă grija acestora timp de cel puțin zece ani. De asemenea, alți șoferi consideră că, dacă au ținut mașina în garaj, cu anvelopele puse, timp de mai multe luni, acestea sunt ca și noi. Experții auto, însă, contrazic aceste mentalități și spun că anvelopele uzate, dar și cele îmbătrânite sunt extrem de periculoase și pot duce la accidente mortale. De aceea, de preferat este să vă faceți timp și, cel puțin o dată pe an, să mergeți cu mașina la un mecanic, care să vă verifice gradul de uzură al anvelopelor. 


"Sunt două situații complet diferite: există anvelope îmbătrânite și anvelope uzate. O anvelopă îmbătrânită, chiar dacă nu este uzată, își schimbă rezistența materialului. Există riscul ca, la șase-șapte ani de zile, materialul din care este făcută anvelopa să îmbătrânească, chiar dacă ea nu a fost folosită. De aceea, se recomandă ca anvelopele care nu sunt folosite prea mult să fie păstrate în anumite condiții, ca să nu se deformeze și să nu creeze dezechilibre din punct de vedere al formei și greutății pe circumferința lor. De aceea, când o mașină este lăsată mai multe luni fără a fi folosită, este recomandat ca anvelopele să fie scoase de pe mașină, pentru a nu se lăsa toată greutatea mașinii pe ele. Asta pentru că materialul din care este făcută anvelopa are în componență și cauciuc, iar cauciucul natural este supus la îmbătrânire exact ca organismul uman, el nu mai revine niciodată la structura de dinainte. Un cauciuc îmbătrânit își pierde elasticitatea și este rigid, iar asta e o mare problemă", precizează Petru Orhei, expert auto în cadrul Biroului Local de Expertize Judiciare Tehnice Auto. 


"Depinde mult și de șofer"
Bineînțeles că mulți dintre proprietarii de autoturisme se uită la bani atunci când își aleg tipul de anvelopă. Alții preferă să ia direct anvelope second-hand, tot din cauza problemelor economice. Însă studiile experților spun că anvelopele uzate și cele îmbătrânite pot duce la accidente grave chiar și la viteze mici. 


"Orice deplasare cu astfel de anvelope conduce la producerea de fisuri. În situația în care ajungi să dai într-o groapă sau să lovești vreo piatră, există riscul ca anvelopa să explodeze, iar asta se întâmplă chiar și la modelele noi. O explozie la o anvelopă la o viteză de 60-70 km/h poate fi fatală. Poți să produci pagube imense și la viteze mai mici. Însă situația este cu atât mai catastrofală dacă vitezele sunt mai mari, de exemplu dacă șoferul se află pe autostradă și are 120 km/h. În aceste cazuri, există două situații: dacă anvelopa explodează, automat roata pe care va exploda creează o rezistență în plus și poate să deplaseze autovehiculul în jurul acelui punct de rezistență și poate intra pe contrasens, dacă explodează anvelopa din stânga, iar dacă este pe partea dreaptă, mașina poate să se răstoarne în afara șoselei. Depinde foarte mult și de șofer", conchide expertul auto. 


Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

cici
10 ianuarie 2015
doreste angajare

Stiu pe cineva ce vrea sa faca videochat,pe mata Mario

vasile
11 ianuarie 2015
doreste angajare

mata vrea sa se angajeze.....mancameai pwwla de zdreanta !!

Stanciu Adrian
13 ianuarie 2015
marketglory

w w w.marketglory.com/strategygame/Parmalat (copiaza link-ul in browser fara spatii) www.marketglory.com/strategygame/Parmalat As dori sa va prezint o sursa de bani accesibila oricarui utilizator de internet. Nu va asteptati sa castigati atatia bani incat de maine va lasati de service, dar in timp se poate ajunge la cateva zeci sau chiar sute de euro lunar facand ceva ce ne relaxeaza pe toti: sa te joci. Cateva clickuri in stanga si in dreapta sit i-ai terminat treaba. Nu trebuie sa petreci ore in sir in fata calculatorului, doar cateva minute in fiecare zi. - Trebuie sa dati minim 5 lupte pe zi pentru a se observa profitul - Optiunea Munceste ( venitul zilnic) MarketGlory este un simulator economic, politic, social si militar in care aveti posibilitatea de a va converti moneda virtuala in bani reali. Fiecare jucator din comunitatea MarketGlory are posibilitatea sa: munceasca, infiinteze companii, candideze la guvern, recomande referali, sa dobandeasca grade militare si sa-si construiasca propria organizatie. Drumul catre povestea de succes in Market Glory este strategia personalizata a fiecarui jucator din comunitatea Market Glory. Aici nu exista limita de timp, unii vor atinge obiectele mai repede si altii mai tarziu. Important este sa fii prezent in Market Glory si sa iti dezvolti ceea ce iti da satisfactii in acest joc. Succesul este rezultatul unei activitati care are la baza actiune si perseverenta. In orice domeniu din viata cei care nu renunta cu siguranta reusesc si isi ating toate obiectivele. Astfel un succes in Market Glory iti asigura un venit substantial si in viata reala. Banii nu aduc fericirea, ci numarul lor. 100 ron virtuali in joc sunt 1 euro. 1 euro real, care se poate scoate la un moment dat, cand ai ajuns la 20 euro. Fiecare om adus iti poate aduce zilnic intre 1 - 10 euro, daca ai rabdare si jucati amandoi. pentru mai multe detalii despre cum se joaca si pasii care trebuiesc urmati nu ezitati sa ma contactati din meniul jocului sau la: YM: stanciuadrian33 e-mail: [email protected]

valy
24 ianuarie 2015
oferte

Cea noua oferta de lucru! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

adi
25 ianuarie 2015
anunt

Căutam Operatori calculator pentru publicare anunțuri. Se lucrează comod de acasă aprox. 3 ore pe zi. Cerințe: - cunoștinte minime PC - necesar calculator - conexiune internet - răbdare - seriozitate Nu este necesară experiență. Instruire gratuită oferită sub forma unor lecții prin mail(contactați-mă doar pe e-mail). Acolo veți găsi toate răspunsurile la toate întrebările atât timp cât citiți cursurile. Veți trece mai întâi prin instruire, apoi care doriți, o să începeți să lucrați. Program part-time. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Acest proiect vizează piața americană a cărților electronice. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected].

gion
30 ianuarie 2015
Oferta de lucru

Oferte de lucru urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected].

Razvan
2 februarie 2015
Cele mai sigure locuri de munca!

Noutate absoluta, doar acum! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

florin
2 februarie 2015
oferta de lucru a viitorului

Noutate absoluta, doar acum! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email:  [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7182 secunde