Cât ne costă echiparea mașinii cu anvelope de iarnă

657
Cât ne costă echiparea mașinii cu anvelope de iarnă - anvelope-1352034247.jpg
Deocamdată la Constanța temperaturile sunt destul de prietenoase, așadar nu se poate vorbi despre polei și zăpezi. Totuși, imediat vine decem-brie, lună în care sperăm noi, iar meteorologii par să ne dea drep-tate, vom avea și ceva ninsori, așadar bine ar fi să punem și bani deoparte pentru echiparea mașinii cu anvelope de iarnă (asta dacă nu le avem deja cumpărate din anii precedenți). Mai mult, să nu uităm că la munte deja au căzut primii fulgi, așadar cei care au planificate vacanțe sau scurte escapade, atenție mare! Amenzile pentru șoferii care circulă pe drumuri cu zăpadă, gheață sau polei, fără a avea în dotare anvelope de iarnă, sunt cuprinse între 630 și 1.400 de lei. 


Prețurile nu diferă, în majoritatea cazurilor, față de cele de anul trecut, spun furnizorii locali de anvelope. Chiar dacă acestea pot varia destul de mult, în unele cazuri, în special în funcție de producător, totuși iată care sunt prețurile medii pentru câteva mărci pe care le vedem frecvent pe străzile Constanței. Gheorghe Haliț, administratorul furnizorului local de anvelope A-Z, a precizat că pentru un set complet de anvelope de iarnă pentru un autoturism Dacia Logan constăn-țenii ar trebui să scoată din buzunare 900 de lei, cu montaj și echilibrare incluse în preț, iar pentru un Matiz, 640 de lei.

Pe de altă parte, cauciucurile 195/65 R15, o dimensiune care se potrivește, de regulă, pentru mai multe mărci, printre care Skoda, Audi sau Volkswagen, costă, cu jante de tablă, 450 de lei anvelopa. Fără jante, costurile pot fi mai mici și cu 100 de lei, dar și mai mari, chiar de 600 de lei, dacă se optează pentru anumite mărci de renume.

Vremea ceva mai rea de săptămâna trecută i-a cam pus pe gânduri pe constănțeni și mulți au plecat în căutare de anvelope de iarnă, măcar pentru a-și face o idee despre preț, dar majoritatea au renunțat imediat ce soarele și-a făcut apariția. Până acum, în special două categorii de șoferi con-stănțeni au ținut să-și ia de-o grijă în ceea ce privește anvelopele de iarnă. "Au venit în special cei care au mărimi puțin ieșite din comun, și au vrut să fie siguri că găsesc, și cei care intenționau să plece la munte", a explicat Gheorghe Haliț.

v v v

Anvelopele de iarnă trebuie să prezinte simbolurile M și S, în una din combinațiile: M+S, M/S, M-S, M.S. sau M&S, indiferent dacă există unul sau ambele semne suplimentare (fulg de zăpadă și creasta alpină).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3727 secunde