Michelin închide fabrica din Budapesta și mută producția în Polonia, România și Germania

107
Michelin închide fabrica din Budapesta și mută producția în Polonia, România și Germania - cauciuc-1399367868.jpg

Articole recomandate

Grupul francez Michelin va închide anul viitor fabrica de anvelope pentru autocamioane din Budapesta, care are peste 500 de angajați, iar producția va fi transferată la fabricile din Olsztyn (Polonia), Zalău (România) și Karlsruhe și Homburg (Germania).
"În urma tendințelor nefavorabile și concurenței agresive de pe piața europeană a anvelopelor pentru autocamioane, care rămâne volatilă și a scăzut cu 23% față de maximul istoric înregistrat în 2007, Michelin își anunță intenția de a închide fabrica de anvelope pentru camioane din Budapesta. Decizia reflectă faptul că extinderea unității nu mai este posibilă din cauza localizării în spațiul urban, iar îmbunătățirea competitivității fabricii ar necesita modernizarea excesivă cu echipamente noi", se arată într-un comunicat publicat marți de Michelin, potrivit Mediafax.
Producția fabricii din Budapesta se va încheia la jumătatea anului viitor, iar Michelin promite "măsuri de sprijin la nivel individual" pentru fiecare dintre cei 512 angajați.
Michelin mai deține în Ungaria facilități la Nyíregyháza (producție anvelope auto), Vác (centru de logistică) și Tuzsér (marketing, materii prime).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0567 secunde