Căutarea pescadorului dispărut în Marea Neagră, suspendată

618
Căutarea pescadorului dispărut în Marea Neagră, suspendată - pescadorsursarealitatea-1621446207.jpg

Articole de la același autor

Conducerea Autorității Navale Române a suspendat, miercuri, 19 mai, căutările pescadorului Sea Shark 1, dat dispărut în dimineața zilei de luni, 17 mai. În continuare, însă, navele sunt atenționate să raporteze orice element și orice informație care ar putea duce la găsirea trupurilor neînsuflețite ale celor doi membri ai echipajului încă dispăruți sau a epavei pescadorului.

„Navele sunt informate, orice informație este raportată. În prezent, atenția noastră este concentrată spre recuperarea trupurilor neînsuflețite ale celor doi membri ai echipajului”, a afirmat Cosmin Dumitrache, directorul Autorității Navale Române.

Din păcate, după două zile de la semnalarea incidentului, șansele ca cei doi să mai fie găsiți în viață sunt foarte mici, spun oamenii din domeniu.

Cât privește găsirea epavei pescadorului, căutările vor fi dispuse, cel mai probabil, în cadrul anchetei penale care a fost demarată pentru stabilirea împrejurărilor care au dus la producerea incidentului.

„Locul unde se află epava pescadorului trebuie identificat, pe de altă parte, și pentru a fi marcat în contextul siguranței navigației”, a mai afirmat Cosmin Dumitrache.

Pentru găsirea epavei este însă nevoie de nave specializate pentru căutare la adâncime, iar ANR nu dispune de astfel de dotări.

Reamintim că, ultimul contact cu membrii echipajului a fost în cursul după-amiezii de duminică, 16 mai, la ora 18.30. Dispariția ambarcațiunii a fost semnalată printr-un apel la numărul unic de urgență 112, în dimineața zilei de luni, 17 mai, de un prieten al unui membru al echipajului, care nu a mai reușit să intre în contact cu acesta și care ar fi urmărit poziția pescadorului cu ajutorul unui program de pe internet, iar la un moment dat a observat că a dispărut de pe radar.

În urma apelului, au fost mobilizate forțe de la mai multe instituții, precum Forțele Navale, Garda de Coastă, ISU Tulcea și ISU Constanța, sub coordonarea Centrului Maritim de Coordonare, de la nivelul Autorității Navale Române. În cursul zilei de luni au fost descoperite trupurile neînsuflețite a trei dintre membrii echipajului, în zona Gura Portiței și Vadu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5907 secunde