CCR cere Senatului un nou punct de vedere privind cazul Șova

147

Articole recomandate

Curtea Constituțională a cerut, ieri, un punct de vedere Biroului Permanent al Senatului la sesizarea făcută de 36 de senatori, referitor la neconstituționalitatea hotărârii din 2 iunie, privind respingerea cererii de încuviințare a reținerii și arestării preventive a senatorului Dan Șova.

Biroul Permanent al Senatului a fost solicitat să trimită punctul de vedere până în 17 iunie, "ținând seama de faptul că dezbaterile Curții Constituționale vor avea loc la data de 24 iunie 2015", scrie în solicitarea Curții Constituționale.

"Am trimis o scrisoare Curții Constituționale, care ne-a solicitat un punct de vedere în legătură cu sesizarea unor membri ai Senatului vis-a-vis de votul pentru respingerea cererii de încuviințare a reținerii și arestării senatorului Dan Șova. A fost însușit acest punct de vedere.Punctul de vedere spune foarte clar că a fost corect din punct de vedere procedural și că ne-am înscris în opinia Senatului în lucrurile pe care le-a solicitat Curtea Constituțională în decizia cu privire la o altă hotărâre declarată neconstituțională în aceeași situație", a declarat vicepreședintele social-democrat al Senatului, Cristian Dumitrescu, după ședința Biroului Permanent al Senatului, informează mediafax.ro.

Președintele Comisiei juridice a Senatului, senatorul PNL Cătălin Boboc, declara, în 8 iunie, că partidul său a depus o nouă contestație în cazul votului pentru Dan Șova.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3931 secunde