CCR, decizie în cazul lui Teodor Meleșcanu

167
CCR, decizie în cazul lui Teodor Meleșcanu - ceavereareteodormelescanu428491-1572428547.jpg

Articole recomandate

Curtea Constituțională a României (CCR) a amânat pentru 27 noiembrie luarea unei decizii privind sesizarea referitoare la alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului, au precizat oficiali ai CCR.

Conform acestora, amânarea a fost decisă pentru aprofundarea dezbaterilor.

Sesizarea de neconstituționalitate a dispozițiilor hotărârii pentru alegerea președintelui Senatului, formulată de 33 de senatori, a fost luată prima dată în discuție în ședința din data de 16 octombrie, când CCR a dispus continuarea dezbaterilor la 30 octombrie.

Pe 10 septembrie, senatorul ALDE Teodor Meleșcanu a fost ales, în plen, președintele Senatului cu 73 voturi "pentru", Alina Gorghiu, de la PNL, obținând 59 de voturi.

Pe 11 septembrie, liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, anunța că mai mulți parlamentari din Opoziție au semnat o sesizare către CCR privind modul în care Meleșcanu, fost ministru de Externe și membru al ALDE, a fost ales la conducerea Senatului, având și susținerea social-democraților la acel moment.

Biroul Politic Executiv al ALDE a luat act, două zile mai târziu, de pierderea calității de membru în cazul lui Teodor Meleșcanu, Grațiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupă și al lui Alexandru Ștefan Băișanu.

Ulterior, Meleșcanu a declarat că va depune acțiune în justiție privind excluderea sa din ALDE.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5625 secunde