Ce a lăsat în urmă pescadorul turcesc "Ahmet Comoglu"?

987
Ce a lăsat în urmă pescadorul turcesc
Nu mai puțin de 150 de focuri de armă au tras polițiștii de frontieră constănțeni,
la finele săptămânii trecute, în încercarea de a opri nava "Ahmet Comoglu", sub pavilion Turcia, surprinsă în timp ce pescuia ilegal în apele teritoriale ale României.

Ambarcațiunea fusese descoperită de polițiștii de frontieră constănțeni la 70 de mile marine de Tuzla. Pentru că nu a oprit la somațiile polițiștilor, nava a fost urmărită în apele teritoriale bulgărești, unde membrii echipajului au dat foc ambarcațiunii și au scufundat-o. Cei 14 oameni aflați pe vas au fost preluați de echipajele Poliției de Frontieră din România și aduși în Portul Constanța.
Cercetările cu privire la acest caz au continuat și în week-end și polițiștii de frontieră au descoperit, la locul semnalării inițiale a prezenței pescadorului turcesc "Ahmet Comoglu", din data de 27.05.2011, 276 plase de pescuit calcan, monofilament, cu o lungime totală de 20.700 metri. Cercetările în zonă vor continua însă și în aceste zile, pentru a strânge toate plasele lăsate în urmă de pescadorul turcesc.

Cei 13 membri de echipaj - amendați și repatriați; comandantul -
oprit în România
În baza ordonanței Parchetului de pe lângă Judecătoria Con-stanța, pentru cei 14 cetățeni turci, membri ai echipajului și comandantul navei "Ahmet Comoglu", s-a început urmărirea penală pentru comiterea infracțiunilor de producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament; tentativă la pescuit cu unelte și scule neautorizate. Pentru cei 13 membri de echipaj, s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală pentru infracțiunile menționate, aplicarea unei sancțiuni cu caracter administrativ - amendă în cuantum de 1.000 de lei fiecare, achitarea de cheltuieli judiciare în folosul statului în cuantum de 2.000 lei fiecare, care vor fi suportate de învinuiți.
Pentru comandantul pescadorului "Ahmet Comoglu", s-a dispus disjungerea cauzei sub aspectul săvârșirii infracțiunilor menționate anterior, dar și pentru conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau certificat de capacitate corepunzător și punerea în navigație a unei nave fără a avea echipaj minim de siguranță.
Cei 13 membri de echipaj au fost repatriați în țara de origine, iar comandantul navei este cercetat în continuare de procurorii constănțeni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3898 secunde