Ce au găsit polițiștii în "laboratoarele" lui "Piticu", "Boenică" și "Tică"

754
1
Mașini, computere, tastaturi de bancomate, dispozitive de tip "pisică" ce se montează la ATM-uri și pistoale - sunt doar câteva dintre bunurile ridicate de mascați și procurorii DIICOT din cele peste 80 de locuințe percheziționate (dintre care trei din Constanța) în unul dintre cele mai mari dosare de criminalitate informatică, din ultimii ani, din țara noastră. 

Astfel, bunurile ridicate arată că suspecții implicați în "skimming" au încălcat și legea armelor și munițiilor. De la una dintre locuințele percheziționate au fost confiscate un pistol cu gaze, de calibru 9 mm, modificat artizanal, prin înlocuirea țevii, în armă cu glonț letal, muniție letală confecționată artizanal (cinci cartușe cu glonț de plumb, de calibru 9 mm, 27 cartușe blank), dar și un pistol cu aer comprimat. De asemenea, au fost confiscate 52 de laptopuri, două routere, zece tablete, 40 de hard diskuri, peste o sută de telefoane mobile, dar și 260 de dispozitive de stocare a datelor, 16 micro-camere video, patru aparate foto. 

În două dintre locuințe au fost găsite "laboratoare" de confecționare a echipamentelor de tip "skimming"; polițiștii au descoperit instrumente mecanice utilizate la confecționarea tastaturilor și gurilor de bancomat, vopseluri, scheme electronice, plăci decupate în formă de măști terminale ale ATM-urilor, tastaturi de bancomat, dispozitive tip gură bancomat modificate artizanal, în care fuseseră implementate circuite electronice și urmau să fie folosite pentru copierea și transmiterea la distanță a datelor de pe cardurile bancare. 

De asemenea, au mai fost descoperite și ridicate diferite înscrisuri, acte de proprietate, formulare de transfer rapid de bani, un reportofon, bijuterii, un ceas și sumele de 20.120 de euro și 54.550 de lei.

Reamintim că, gruparea, formată din cel puțin o sută de membri, ar fi condusă de Constantin Gheară, zis "Tică", de 53 de ani (fratele lui Nicu Gheară), Romeo Ursu, zis "Boenică", de 45 de ani, Lucian Ghiuri, zis "Piticu", de 45 de ani, și Relu Șerban, de 57 de ani. Gruparea a fost monitorizată din 2010, iar până în prezent au fost reținute 20 de persoane, printre care și liderii. 

Comentează știrea

ion
30 martie 2013
boenica

am inteles !! mari descoperiri la adresa acestor jegosi; Pe cind aflam daca vor fi si condamnati de "onestii judecatori "constanteni?????? nu asa s-au laudat usl-istii? pina acum ,nimic din ce au promis ,nu s-a realizat.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.319 secunde