Ce pedeapsă a primit un șofer care a provocat un accident mortal, pe o trecere de pietoni din Constanța

1860
Ce pedeapsă a primit un șofer care a provocat un accident mortal, pe o trecere de pietoni din Constanța - ucideredinculpa-1674998604.jpg

Articole de la același autor

Magistrații Judecătoriei Constanța au dispus condamnarea la închisoare cu suspendare a unui bărbat care a lovit un pieton, în timp ce traversa strada în mod regulamentar. Victima a murit în spital, la o săptămână după teribilul accident.

Accidentul a avut loc în dimineața zilei de 6 iulie 2020, cu puțin înainte de ora 7.00, pe șoseaua Mangaliei din municipiul Constanța. Inculpatul se afla la volanul unei Skoda și ulterior a afirmat că nu l-a văzut pe bărbatul în vârstă de 66 de ani, care se angajase în traversarea străzii, în mod regulamentar, din dreapta sa, pe marcajul pietonal.

„Inculpatul a recunoscut săvârșirea faptei, declarând că la data de 6 iulie 2020, în jurul orei 7.00, a condus autoturismul marca Skoda, pe șoseaua Mangaliei dinspre cartierul Poarta 6 către Abator și în dreptul magazinului de mobilă Staer, circula pe banda numărul 2, iar pe marcajul pietonal a lovit un bărbat care traversa din dreapta sa. Acesta a declarat că l-a lovit într-un moment de neatenţie, când se uita în oglinda retrovizoare. La momentul evenimentului se afla singur în autoturism. Nu a putut să precizeze cu ce viteză circula, pentru că nu și-a amintit. A coborât imediat din maşină şi s-a dus la pietonul care rămăsese întins pe asfalt, i-a luat rucsacul şi i l-a poziţionat sub cap şi a aşteptat până când a sosit salvarea care l-a preluat de la faţa locului”, se arată în rechizitoriu, potrivit rejust.ro.

Conform concluziilor raportului de expertiză tehnică auto, viteza autoturismului, anterior producerii accidentului rutier, a fost de 45-50 km/h, iar cauza producerii accidentului a fost nerespectarea de către conducătorul auto a obligației privind acordarea priorității de trecere pietonului aflat in traversare pe marcajul pietonal. Prin același raport, expertul a concluzionat că accidentul putea fi evitat de către inculpat, dacă respecta regula anterior menționată.

Victima, transportată de urgență la spital, a decedat după câteva zile, în urma rănilor provocate.

În urma analizării probelor, magistrații au dispus condamnarea inculpatului la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă. Cu privire la faptul că urmașii victimei s-au constituit părți civile și au cerut despăgubiri materiale și morale, instanța a dispus disjungerea, urmând ca solicitările acestora să se judece într-un alt proces. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0077 secunde