Ce să faceți pentru a nu deveni victimele tâlharilor

854
Ce să faceți pentru a nu deveni victimele tâlharilor - hot-1357687570.jpg
Polițiștii constănțeni vă recomandă ca după lăsarea întuneri-cului să evitați deplasările și plimbările pe alei neiluminate, izolate și necirculate, pasaje subterane, parcări, locuri unde se află baruri și să nu vă expuneți la vedere bijuteriile sau alte obiecte de valoare. 


Instruiți-vă copii să nu poarte telefonul mobil la vedere atunci când se deplasează pe stradă, iar la școală să nu îl lase nesuprave-gheat.

Nu vă lăsați atrași în locuri dosnice de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse, de obicei mai ieftine.

Nu vă lăudați persoanelor necunoscute cu banii sau valorile pe care le aveți asupra dumneavoastră sau acasă.

Opuneți rezistență numai dacă integritatea dumneavoastră fizică nu este pusă în pericol.

Orice persoană necunoscută care staționează fără motiv în spațiile comune ale blocurilor trebuie îndepărtată de urgență; alertați mai mulți vecini, iar dacă este cazul, apelați la cea mai apropiată unitate de Poliție sau la telefonul 112.

Pentru a nu deveni victima unei tâlhării, în timp ce vă aflați la volanul autoturismului dumnea-voastră, polițiștii vă recomandă să evitați oprirea în locurile slab iluminate sau neiluminate, pe timp de noapte. Fiți circumspecți cu persoanele care încearcă să intre în discuție cu dumneavoastră, în timp ce vă aflați cu autoturismul oprit la semafor, în parcare sau în intersecții aglomerate.

Nu lăsați pe bancheta din dreap-ta sau din spate, bunuri, valori, genți sau articole de îmbrăcăminte, fără a vă asigura portierele.

Nu transportați valori mari, fără a fi însoțiți. În timpul opririi la semafor, în parcări sau în intersecții aglomerate, este indicat să aveți geamurile autoturismului închise și portierele asigurate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4026 secunde