Ce spune Poliția despre semafoarele din Constanța: "Șoferii sunt influențați de rutina zilnică"

1044
Ce spune Poliția despre semafoarele din Constanța:

Articole de la același autor

Mai mulți șoferi constănțeni și-au exprimat dezacordul față de faptul că semafoarele din municipiul Constanța funcționează, de aproape trei săptămâni, pe "galben intermitent". Nemulțumirea participanților la trafic derivă din faptul că, reclamă oamenii, în lipsa semafoarelor, sunt destui șoferi care demonstrează că nu cunosc regulile de circulație și nu acordă prioritate în intersecții, fapt ce duce la producerea de tamponări.

În acest context, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța au subliniat: "Este regretabil faptul că o parte dintre conducătorii de vehicule sunt influențați de rutina zilnică, în timpul deplasării și astfel sunt în dificultate atunci când în traficul rutier intervin schimbări. Îi rugăm pe această cale să circule cu o viteză redusă și cu o atenție sporită. În ceea ce privește siguranța rutieră, de la momentul întreruperii funcționării semafoarelor electrice până în prezent, în municipiul Constanța nu a fost înregistrat un risc rutier crescut. De altfel, în această perioadă s-au înregistrat accidente soldate doar cu pagube materiale, în intersecțiile unde semafoarele nu funcționează, însă numărul acestora este inferior celui privind accidentele rutiere produse anterior, pe fondul nerespectării culorii semaforului electric".

Totodată, polițiștii au arătat: "Facem un apel către participanții la trafic, conducători de vehicule, să respecte regulile de circulație în intersecțiile în care instalația de semaforizare nu funcționează. Conducătorii auto trebuie să respecte semnificația indicatoarelor de reglementare a priorității (drum cu prioritate, oprire sau cedează trecerea). Mai mult, șoferul care efectuează viraj la stânga trebuie să acorde prioritate de trecere vehiculelor care circulă din sens opus". 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9858 secunde