Mesajul deținuților, în contextul pandemiei: "Stați în casă, așa nu veți ajunge lângă noi!"

358
Mesajul deținuților, în contextul pandemiei:

Articole de la același autor

Administrația Națională a Penitenciarelor s-a alăturat instituțiilor statului care lansează un apel către populație de a sta în casă, în contextul limitării răspândirii noului coronavirus. Astfel, reprezentanții administrației au lansat campania "Stați în casă! Împreună putem reuși!", în cadrul căreia au realizat un videoclip în care prezintă mesajele mai multor deținuți către persoanele din libertate, către familii, de a respecta restricțiile impuse de autorități.

"Într-un moment în care ducem o luptă comună, aceea a responsabilității, vă propunem mesajul celor care și-au pierdut libertatea. Nu îi blamați, nu acum! Ascultați-le mesajul", au transmis reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor.

În filmulețul realizat, mai mulți tineri, deținuți în Penitenciarul București – Rahova și Centrul Educativ Buziaș îi îndeamnă pe oameni să respecte impunerile ordonanțelor militare.

"Sunt Florin, sunt în Centrul Educativ Buziaș cam de vreun an. Așa cum rezistăm noi aici, așa puteți rezista și voi câteva zile sau săptămâni. Stați acasă", transmite un deținut, în vreme ce altul afirmă: "Lipsa de libertate este destul de greu de suportat, vă înțelegem bine. Este greu atât pentru noi, cât și pentru dumneavoastră. Stați în casă, așa veți evita să ajungeți alături de noi".

Comparația dintre deținuții încarcerați după gratii și populația "consemnată" la domicilii de răspândirea COVID 19 a stârnit reacții diverse atât în rândul populației, cât și al angajaților din sistemul penitenciar. De exemplu, sindicaliștii din cadrul Sindicatului Național SinPen 2006 Constanța consideră mesajul "dubios și nepotrivit".

"Nu știm cât de bine reușește ANP să gestioneze, în contextul actual al pandemiei, protecția personalului și a deținuților, însă a reușit să ne surprindă neplăcut la capitolul mesaj public. În ceea ce privește protecția personalului, la Penitenciarul Poarta Albă au fost distribuite, acum o săptămână, mănuși din plastic și măști străvezii și a fost o perioadă în care se făceau percheziții aproape zilnic, cu eficiență zero și cu expunerea în mod gratuit a personalului la o posibilă contaminare. Mesajul public lansat pe pagina oficială a ANP este cel puțin dubios și nepotrivit. Considerăm că este jignitor față de cetățeanul de rând, a cărui singură vină este aceea de a fi nevoit să suporte incompetența și bâlbele autorităților. Cerem ANP să ne comunice infracțiunile pentru care actorii care apar în clip au fost condamnați și să ne spună dacă mesajele acestora au în spate un model de moralitate și de conduită. Cerem retragerea clipului motivațional", au transmis sindicaliștii constănțeni. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8581 secunde