Piața de capital românească poate susține proiecte de investiții publice

214
Piața de capital românească poate susține proiecte de investiții publice - piatadecapitalromneascapoatesust-1586697627.jpg

Articole de la același autor

Pandemia COVID 19 a afectat piețele de capital din întreaga lume. Indicii principali ai burselor din Uniunea Europeană au înregistrat valori negative la finalul primului trimestru.

În intervalul ianuarie - martie 2020, valoarea medie zilnică de tranzacționare la Bursa de Valori București a fost de 11,5

milioane de euro, iar valoarea totală de tranzacționare pe toate tipurile de instrumente financiare a depășit 740 de milioane de euro. La finalul lunii martie, valoarea de piață a companiilor românești listate la BVB era de aproximativ 84 miliarde lei, echivalentul a 17,5 miliarde euro.

Vorbind despre situația actuală, Radu Hanga, președinte Bursei de Valori București a declarat: "Niciun stat nu are capacitatea de a lupta simultan cu o criză sanitară și cu una economică. Economia României are nevoie urgentă de pachete de măsuri și de stimuli care să-i permită să se redreseze rapid și să fie competitivă. Este o provocare istorică pentru România și cred că este în interesul tuturor să ieșim mai puternici din această încercare." El a asigurat Guvernul României că are un partener de încredere și dialog în BVB, care îi stă la dispoziție pentru identificarea celor mai bune soluții economice care să contribuie decisiv și semnificativ la îmbunătățirea situației economice actuale și la creșterea gradului de încredere.

La rândul său, Adrian Tănase, CEO BVB, a afirmat: "Bursa românească este stabilă și funcțională, oferă lichiditate și dă dovadă de reziliență. Prin intermediul Bursei, statul își poate finanța deficitul fiscal, poate susține proiecte de investiții publice și poate sprijini continuarea activității companiilor puternic afectate de pandemia de coronavirus. Am reușit să îndeplinim rolul fundamental al Bursei, chiar și în această situație excepțională existentă la nivel internațional în care au fost sistate multe activități economice, și am oferit investitorilor posibilitatea de a avea acces la lichiditățile investite în active mobiliare, într-o perioadă în care nevoia de resurse a crescut semnificativ. S-a demonstrat încă o dată – dacă era nevoie – cât de importantă este funcția socială și economică pe care o îndeplinesc piețele bursiere reglementate."



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5449 secunde