Ce sumă de bani a cheltuit România până acum, de la începerea conflictului din Ucraina

175
Ce sumă de bani a cheltuit România până acum, de la începerea conflictului din Ucraina - cineestenicolaeciucavariantadepr-1646480086.jpg

Articole de la același autor

România a cheltuit 51 de milioane de lei, până la acest moment, de la începerea conflictului din Ucraina, iar săptămâna viitoare vor fi înaintate documentele la Bruxelles pentru începerea decontărilor, a declarat sâmbătă premierul Nicolae Ciucă, după şedinţa de Guvern.

"Un subiect important a fost acela de a identifica totalul cheltuielilor pe care ţara noastră l-a făcut până în acest moment de la începerea conflictului din Ucraina. Am reuşit să discutăm cu toate instituţiile implicate şi în felul acesta suma totală este de 51 de milioane de lei şi am discutat cu toate ministerele de linie, astfel încât săptămâna viitoare să putem să înaintăm documentele la Bruxelles, pentru începerea decontărilor", a precizat Ciucă, citat de Agerpres.

El a adăugat că au fost stabilite şi costurile pe care România le asigură pentru cetăţenii ucraineni, acestea fiind de 50 de lei pe zi per persoană, pentru cei care vor fi cazaţi în spaţiile asigurate de instituţiile statului şi de 100 de lei per persoană, pentru cei cazaţi în alte spaţii decât cele menţionate, suma totală pusă la dispoziţie din fondul de rezervă fiind de aproximativ 208 milioane de lei.

"Am avut o şedinţă de Guvern în care am stabilit costurile pe care le asigurăm pentru cetăţenii ucraineni. Am stabilit ca pentru cei care vor fi cazaţi în spaţiile asigurate de instituţiile statului, costul să fie de 50 de lei per persoană. Pentru cei care vor fi cazaţi în alte spaţii decât cele puse la dispoziţie de către autorităţile statului, costul să fie de 100 de lei per persoană. În total, suma pe care am evaluat-o la nivelul Guvernului şi care va fi pusă la dispoziţie din fondul de rezervă, în primă fază, este de aproximativ 208 milioane", a spus premierul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2961 secunde