Ce trebuie evitat, în online, pentru a nu cădea victimă escrocilor

334
Ce trebuie evitat, în online, pentru a nu cădea victimă escrocilor - xonlinepreventiv1-1673003382.jpg
Prevenirea criminalităţii informatice reprezintă unul dintre domeniile prioritare de acţiune ale poliţiștilor constănțeni. În acest context, în cursul zilei de joi, 5 ianuarie, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au acționat pentru creșterea gradului de conștientizare a vulnerabilităților din mediul online în rândul angajaților și clienților unor unități de alimentație publică din municipiul Constanța.

În scopul promovării utilizării responsabile a mediului online, polițiștii vă recomandă: „Persoanele pe care nu le cunoști sunt persoane străine. Pe internet, acestea pot fi altcineva decât spun că sunt. Nu da persoanelor întâlnite pe internet / nu posta poze cu tine sau informații despre tine sau familia ta, adresa ori alte date personale. Parolele conturilor tale sunt secrete și îți aparțin. Ele sunt ca și cheile de la casă, nu le dai nimănui, nici măcar cunoștințelor. Pe internet, accessează direct site-ul de care ești interesat, evitând să utilizezi link-urile trimise prin email. Navighează în siguranţă pe internet, folosind antivirus, care protejează calculatorul personal şi datele împotriva problemelor cauzate de virusuri, malware, spyware. Actualizează periodic sistemul de operare utilizat de calculator, laptop sau smartphone, prin care accesezi internetul ( prin actualizări, producătorul de sisteme de operare remediază continuu vulnerabilităţile care apar); Nu instala aplicaţii din surse nesigure, care te pot expune unor riscuri cum ar fi: crearea de breşe de securitate, copierea datelor personale, căutarea informaţiilor confidenţiale (parole, numere de carduri, conturi bancare)”.

De asemenea, în cadrul discuțiilor, polițiștii au abordat și tematica privind riscurile asociate consumului de substanțe interzise, precum și instituțiile la care cetățenii pot apela pentru sprijin și consiliere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4029 secunde