Cel mai mic consumator de droguri din Constanța are 11 ani!

428
2
Ieri a fost Ziua Internațională de Luptă Împotriva Traficului și Consumului Ilicit de Droguri, iar Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Constanța a ținut să marcheze acest moment prin lansarea unui spot video și a unei campanii denumite "Prea rebel să fii condus".
Potrivit comisarului șef Valentin Marius Sandu, coordonatorul CPECA Constanța, "prin activitățile derulate se urmărește conștientizarea tuturor cetățenilor și, îndeosebi a tinerilor, asupra consumului de droguri în general și de substanțe noi cu proprietăți psihoactive în special".
În ultimii ani s-a constatat că vârsta la care tinerii încep să consume droguri este din ce în ce mai mică. De exemplu, la Constanța, a fost înregistrat cazul unui copil de doar 11 ani care a ajuns la spital în urma consumului de etnobotanice. Un alt minor, de doar 14 ani, care se află sub supravegherea Centrului Antidrog, le-a mărturisit specialiștilor că a ajuns să consume etnobotanice din curiozitate, din cauza anturajului, dar și din cauză că nu s-a simțit înțeles de familie și, adesea, a fost lăsat nesupravegheat.
Activitățile derulate de Centrul Antidrog Constanța vor să descurajeze înclinația tinerilor din ziua de azi către consumul de droguri, astfel că, din ce în ce mai des, elevii din liceele constănțene sunt implicați în evenimentele derulate de Centru în calitate de voluntari. Ei învață astfel că drogurile pot ucide și pot transmite mesajul lor în colectivele din care fac parte.

Atât drogurile, cât și alcoolul la volan pot ucide!
Tot ieri, polițiștii rutieri împreună cu specialiști din cadrul Centrului de Prevenire, Consiliere și Evaluare Antidrog Constanța și reprezentanți din cadrul "Pernod Richard Romania" au marcat "Ziua Internațională de Luptă Împotriva Traficului și Consumului Ilicit de Droguri" printr-o activitate de prevenire a consumului de alcool și droguri la volan în rândul conducătorilor auto.
Polițiștii spun că scopul activității a constat în conștientizarea șoferilor asupra riscurilor con-sumului de droguri și asupra consecințelor juridice la care se expun în cazul în care consumă alcool și conduc autoturisme, deoarece alcoolul este una dintre cele mai întâlnite cauze ale producerii accidentelor rutiere.
Conducătorii auto opriți în trafic au primit materiale constând în șepci, tricouri, mingii și pliante cu mesajul "Don’t drink and drive" și sfaturi de la polițiștii rutieri privind adoptarea unui comportament preventiv în trafic.

Comentează știrea

lsd
27 iunie 2012
drogat

STAM BINE . MA ASTAPTAM LA MAI RAU

Vox Dei
27 iunie 2012
cpeca

Legislatie prost gandita ... cum se face ca seful centrului pt consilierea toxicomanilor este politist ? Cata incredere creddeti ca ar avea un toxicoman ( care nu se drogheaza cu legale sau canpena de pe marginea drumului ) intr-un politist ? Este o situatie ambigua ... Dl Sandu poate fi un tip ok dar felul in care este gandit sistemul lasa de dorit . Ca sa nu mai spun ca ei sunt doar cu preventia ...adica pt tratamente substitutive sau de alta natura te vor expedia la Buc ...Asta in timp ce sectia noua de la Palazu este inchisa :)

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3479 secunde