Celebrele elicoptere americane Black Hawk au sosit la baza Kogălniceanu

760
Celebrele elicoptere americane Black Hawk au sosit la baza Kogălniceanu - celebrele1-1496162238.jpg
Militari de elită din aviația americană au debarcat în baza Mihail Kogălniceanu și au adus cu ei Șoimii Negri, celebrele Black Hawk, unele dintre cele mai pu-ternice elicoptere de atac din lume, folosite chiar și la prinderea lui Osama bin Laden. Cele patru aparate de la Kogălniceanu au fost aduse din Israel și au făcut deja primele teste de zbor.

Elicopterele de atac fac parte din promisiunea americanilor de întărire a securității în statele din sud-estul Europei, notează digi24.ro.

Patru elicoptere de acest tip au fost aduse din Israel cu un avion gigant. Ele au fost asamblate pe o platformă, asemenea unui lego. Militarii care zboară cu Black Hawk fac parte dintr-o unitate de elită a armatei Statelor Unite. Brigada 10 de elicoptere își are sediul la New York. Soldații au fost trimiși în Germania, de unde au ajuns în țara noastră.

"Comandamentul central este în Germania. De aici, noi ne despărțim spre diferite țări. Avem forțe în Lituania, avem forțe în România. Vom trimite și în Polonia", precizează James Bates, comandant, Brigada 10 Black Hawk.

Fiecare elicopter care îi însoțește pe soldați valorează în medie peste 20 de milioane de dolari.

Soldații americani din brigada 10 elicoptere vor rămâne în România până în luna august. Antrenamentele lor se vor desfășura și alături de piloții români de pe avioane de luptă de tip F16. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3576 secunde