Centrul Infotrafic, precizări de ultimă oră! Cum se circulă la acest moment, prin țară

294
Centrul Infotrafic, precizări de ultimă oră! Cum se circulă la acest moment, prin țară - iarna3456500001483612996-1674283851.jpg

Articole de la același autor

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, nu sunt sesizate evenimente rutiere care să impună oprirea circulației pe autostrăzi sau pe drumuri naționale.

Pe DN 7C Curtea de Argeş – Sibiu, în zona localității Arefu, județul Argeș, pe tronsonul kilometric 86 și 87 au avut loc două alunecări de teren în cursul zilei de ieri, însă a fost între timp degajată suprafața de rulare, traficul fiind reluat normal.

Circulația rutieră este în continuare oprită pe DN7 (E81) Râmnicu Vâlcea - Sibiu, la kilometrul 194 + 300 de metri, localitatea Călimănești, județul Vâlcea, ca urmare a ploilor abundente din ultimele ore. Partea carosabilă a fost inundată, iar traficul rutier este deviat pe DN 7 CC (Centura ocolitoare a localității Călimănești). Se acționează cu utilaje pentru degajarea suprafeței de rulare.

De asemenea, încă din data de 19 ianuarie, traficul este oprit pe DN 57 Orșova – Moldova Nouă, la kilometrul 65+200 metri, în zona localității Cozla, județul Caraș-Severin, pentru îndepărtarea pietrelor de mari dimensiuni, căzute de pe versant. Traficul se desfășoară deviat pe ruta Orșova – DN 6 - DN 57B - Oravița - DN 57 -Moldova Nouă.

Se circulă în condiții de iarnă, fiind precipitații sub formă de ninsoare în cursul nopții, în zona montană a județelor Alba, Dâmbovița, Gorj și Maramureș, fără a fi restricții de trafic.

Sunt semnalate precipitații sub formă de ploaie pe mai multe drumuri din județul Prahova, carosabilul fiind umed, dar nu sunt restricții de circulație.

Pe arterele rutiere principale din țară, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București – Ploiești și DN 1 Ploiești-Brașov, se circulă pe un carosabil preponderent uscat, cu vizibilitate bună și fără evenimente rutiere în desfășurare.

"Pentru reducerea riscului rutier, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos, să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale și să folosească luminile de ceață dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen. Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.", transmit reprezentanții InfoTrafic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5216 secunde