Chirurg cercetat penal după ce și-a atacat un coleg cu electrocauterul folosit la o pacientă cu hepatita C

155
Chirurg cercetat penal după ce și-a atacat un coleg cu electrocauterul folosit la o pacientă cu hepatita C - chirurg-foto-1710503967.jpg
Un chirurg de la Spitalul Floreasca a fost pus sub acuzare, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru purtare abuzivă, după ce şi-a atacat cu electrocauterul un coleg, în timp ce efectua o intervenţie chirurgicală asupra unei paciente.


"În fapt, s-a reţinut că, la data de 06.03.2020, aflându-se la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, în timp ce efectua o intervenţie chirurgicală asupra unei paciente, în calitate de medic chirurg la Secţia Chirurgie II din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, inculpatul a adresat injurii şi expresii jignitoare medicilor din cadrul echipei operatorii", a transmis, vineri, Parchetul într-un comunicat de presă.

"Pe parcursul intervenţiei chirurgicale, inculpatul a înţepat cu electrocauterul scos din plaga pacientei un medic din echipa operatorie, provocându-i leziuni care au necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale", se mai arată în comunicat.

Întrucât pacienta era pozitivă pentru virusul VHC (hepatită tip C), medicul atacat a raportat evenimentul responsabilului de medicina muncii, fiind îndrumat către Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş pentru prescrierea unui tratament profilactic.

Incidentul s-a petrecut pe data de 6 martie 2020, fiind reclamat de opt medici, dintre care doi chirurgi şi şase rezidenţi, potrivit unui articol publicat de Libertatea.

Potrivit antena3.ro, în timpul unei operaţii asupra unei paciente de 86 de ani, diagnosticată cu tumoră la colon şi care avea şi virusul hepatitei C, chirurgul Sorin Păun, şef de secţie la Spitalul Floreasca, şi-a atacat doi colegi "într-un acces de furie", respectiv pe medicii Ştefania Manolescu şi Gaspar Bogdan.




foto cu rol ilustrativ


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 20 Septembrie 2017
Stire din Eveniment : Spitalul Floreasca va fi mutat
Marţi, 20 Noiembrie 2012
Stire din Social : Pană de curent la Spitalul Floreasca
Pagina a fost generata in 0.5774 secunde