Cinci ani de pușcărie pentru că și-a înjunghiat fiul

569
Magistrații de la Tribunalul Constanța au dispus, vineri, condamnarea la pedeapsa de cinci ani de închisoare a lui Mihai Franț, de 42 de ani, care a fost trimis în judecată, în luna mai a.c., pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor calificat. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Constanța.
Potrivit anchetatorilor, la data de 12 aprilie 2010, Franț a venit beat acasă, unde s-a certat cu concubina fiului său, pe motiv că nu a făcut de mâncare. Între cei doi a intrervenit băiatul, Daniel Marin Iancu, de 25 de ani, care, într-un acces de furie, i-a dat două palme tatălui său. În acel moment, Franț a văzut roșu înaintea ochilor, s-a dus glonț la bucătărie, a luat un cuțit și și-a lovit fiul cu patimă. Totul s-a petrecut într-un imobil în care locuiesc cele două familii, din cartierul "Țiganilor pletoși", din Cuza Vodă.
Rudele au chemat imediat Ambu-lanța și Poliția. Ajuns pe patul de spital, medicii au constatat că rana sufe-rită de Iancu, în zona pneumoto-raxului stâng, i-a pus viața în pericol.
Prin urmare, încadrarea juridică nu putea fi alta decât tentativă de omor calificat, deși procurorii spun că, la câteva zile, fiul a vrut să-și retragă plângerea, lucru imposibil însă în astfel de situații.
Mihai Franț s-a sustras urmăririi penale timp de câteva zile, în care magistrații au dispus arestarea sa în lipsă, după care s-a predat procurorilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3239 secunde