Fiul președintelui Asociației Județene de Box Constanța, condamnat la trei ani de închisoare

1192
Fiul președintelui Asociației Județene de Box Constanța, condamnat la trei ani de închisoare - 503a3a802f169f1c40e9f9eb4d0e2e80.jpg
Magistrații de la Judecătoria Con-stanța au dispus condamnarea la pedeapsa de trei ani de închisoare a lui Gelu Matei, de 28 de ani, din Constanța, fiul lui Toma Matei, arbitru de box și președinte al Asociației Județene de Box Constanța. Tânărul a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție și conducerea unui autoturism de către o persoană având în sânge o îmbibare alcoolică peste limita legală. Mai precis, oamenii legii au constatat că el se afla băut la volan, având o alcoolemie de 1,15 grame la mie.
Pe lângă condamnarea de trei ani de închisoare, Gelu Matei va trebui să plătească 20.000 de lei - daune materiale și 100.000 de euro - daune morale Vasilicăi Husaru, iar Gabrielei și Mariei Husaru câte 100.000 de euro, drept despăgubiri morale.
Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel la Tribunalul Constanța.
Tragedia s-a petrecut la data de 25 noiembrie 2008, pe bulevardul Aurel Vlaicu, în zona CET. Din cau-za vitezei și a neatenției în conducere, Gelu Matei, care se afla la volanul unui autoturism BMW, a pierdut controlul mașinii, care a derapat și a pătruns pe trotuar, unde a lovit doi bărbați. De parcă nu ar fi fost de ajuns, conducătorul auto a părăsit locul accidentului, sperând că se poate sustrage cercetărilor și răspunderilor ulterioare.
Polițiștii cunoșteau faptul că accidentul a fost provocat de șoferul unui autoturism marca BMW, seria 7, de culoare neagră și an de fabricație 1995 - 2001. Așa că au demarat imediat cercetările în vederea depistării autoturismului și, implicit, a proprietarului acestuia.
Pe de altă parte, victimele au fost transportate de urgență la Spitalul Clinic Județean Constanța. Din nefericire, Eugen Husaru, de 51 de ani, din Constanța, a decedat la spital, iar Marian Ionuț Nica, de 37 de ani, a fost rănit ușor, cel din urmă fiind externat la puțin timp, după ce a fost consultat de medici.
La aproape șase ore de la producerea accidentului, polițiștii au dat de urma autoturismului, care era ascuns într-un garaj de pe strada Nehoiului. Imediat a fost identificat și șoferul, Gelu Matei, de 28 de ani, din Constanța, care, între timp, se deplasase la spital, pentru că… i se făcuse rău.
El a fost arestat în luna noiembrie 2009 de magistrații conatănțeni, dar a fost pus în libertate în luna ianuarie 2010, moment din care procesul s-a desfășurat cu el în stare de libertate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4821 secunde