Cinci copii decedați în urma accidentelor rutiere și alți 12 grav răniți

591
Accidentele rutiere care au avut loc de la începutul anului și până în prezent nu i-au iertat nici pe cei mici. Neatenția de care au dat dovadă minorii, dar și inconștiența părinților, care i-au lăsat nesupravegheați, au dus la situații cu sfârșit tragic.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Poliției Rutiere Constanța, agent principal Cristina Vasile, "din luna ianuarie și până pe 30 august, au fost înregistrate 117 accidente în care au fost implicați minorii".

Pentru cinci dintre accidente, vinovați de producerea lor au fost copiii cu vârste sub 18 ani. Bilanțul accidentelor este unul care ar trebui să dea de gândit: cinci minori au decedat, 12 au fost grav răniți și 108 răniți ușor.

O altă cauză care conduce la producerea de accidente rutiere deosebit de grave este neacordarea priorității de trecere pietonilor, adică tragediile care se produc pe "zebră", deoarece șoferii nu respectă regula conform căreia, în apropierea trecerilor de pietoni, trebuie să reducă viteza.

Totuși, trași la răspundere pentru astfel de incidente nu sunt doar șoferii; părinții care nu stau cu ochii pe micuți au, de asemenea, o mare parte din vină.

Conform polițiștilor, celor mici trebuie să li se spună, încă de la vârste fragede, cum să traverseze, pe unde și, cel mai important, când să facă acest lucru. Deși atenționările oamenilor legii cu privire la reducerea numărului de accidente sunt tot mai dese, sunt inițiate tot mai multe campanii de prevenire, nici șoferii, dar nici pietonii nu sunt prea dispuși să asculte acele sfaturi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2532 secunde