Cinci persoane reținute pentru contrabandă cu țigări și alcool

3000
132 de polițiști, 38 de jandarmi și două subunități SIAS au participat, ieri, la o acțiune de amploare privind destrămarea unei grupări de infractori privind depozitarea și comercializarea ilegală de țigarete și băuturi alcoolice netimbrate sau cu banderole de marcare străine ce își desfășoară activitatea pe raza județului. 42 de percheziții au avut loc pe teritoriul județului Constanța.
Cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate la imobilele și societățile comerciale folosite de membrii grupării, au fost identificate 153.500 pachete (3.070.000 țigarete), în valoare de 1.228.000 lei, de diverse mărci, netimbrate sau cu banderole de marcare din Ucraina, Republica Moldova și Rusia, bunuri ridicate în vederea continuării cercetărilor.
De asemenea, a mai fost indisponibilizată de la una din persoanele percheziționate, suma de 32.000 lei, în vederea continuării cercetărilor.
Totodată, ofițerii Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Antico-rupție Constanța, în colaborare cu lucrători ai Serviciului Județean Anticorupție Ialomița, au efectuat 11 percheziții domiciliare la sedii de societăți comerciale, depozite și hoteluri din municipiul Constanța și stațiunea Mamaia.
În urma acestor percheziții, au fost identificate și ridicate peste 130.000 pachete țigări netimbrate sau cu timbru din Republica Moldova sau Ucraina, 145 sticle vin fără timbru fiscal, 65 sticle șampanie fără timbru fiscal, mai multe sticle de whisky netimbrate, sumele de 59.000 lei, 420 euro și 100 dolari.
În fapt, în cursul anului 2010, suspecții, în repetate rânduri, au deținut în afara antrepozitului fiscal, au transportat, au depozitat și au comercializat către diferite persoane fizice sau juridice, importante cantități de țigarete netimbrate sau cu timbre din R. Moldova ori Ucraina. Bunurile respective erau achiziționate în mod fraudulos, în scop de revânzare, cunoscând că acestea proveneau din alte state și fuseseră introduse ilegal în România.
Procurorii au dispus reținerea în acest dosar a cinci persoane, Cristian Liciu, Viorel Done, Nelu Mocanu, Doru Râșcu și Romeu Onilă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, speculă și evaziune fiscală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2238 secunde