Bărbatul prins cu țigări de contrabandă nu are voie să părăsească localitatea de domiciliu

2313
Bărbatul prins cu țigări de contrabandă nu are voie să părăsească localitatea de domiciliu - feae53431dde27256852e4122d023ef6.jpg
Vasile Lăbonțu, bărbatul de 43 de ani, din Galați, care a fost prins la sfârșitul săptămânii trecute la volanul unei dube burdușite cu țigări de contrabandă a fost lăsat în libertate de magistrați. În primă fază, Judecătoria Constanța a dispus ca împotriva bărbatului să se ia măsura obligării de a nu părăsi localitatea pentru o perioadă de 30 de zile. În acest timp el trebuie să respecte anumite obligații impuse de instanță, respectiv să se prezinte la organul de urmărire penală sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat, să se prezinte la secția de Poliție în a cărei rază teritorială locuiește conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat, să nu își schimbe locuința fără încuviințarea instanței, să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte nicio categorie de arme și să nu mai desfășoare activități de transport marfă. Decizia magistraților de la Judecătorie a fost atacată cu recurs de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța. Judecătorii de la Tribunalul Constanța au decis însă respingerea recursului și menținerea hotărârii emise de Judecătorie, astfel că Vasile Lăbonțu este în prezent liber, dar trebuie să respecte obligațiile impuse de instanță, altfel el riscă să fie arestat.
Amintim că Lăbonțu a fost prins, în localitatea Ovidiu, în timp ce trans-porta, în noaptea de joi spre vineri, mai multe baxuri cu țigări de contrabandă.
Potrivit anchetatorilor, Vasile Lă-bonțu a fost depistat la volanul unei dube care se afla în trafic transportând peste 1.500.000 de țigarete netimbrate sau cu banderole de marcare străine.
El nu a putut prezenta documente justificative pentru țigarete iar marfa, în valoare de 630.700 de lei, a fost confiscată până la finalizarea cercetărilor.
În timpul audierilor, Lăbonțu a precizat că el nu este decât un simplu șofer care a fost contactat de doi cetățeni moldoveni care i-au propus să facă un drum la Constanța, dar că nu știa că în mașină sunt țigări de contrabandă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4549 secunde