Cine anchetează ilegalitățile de la "Dispensarul polițiștilor"?

1297
Cine anchetează ilegalitățile de la
Centrul Medical Județean Constanța al Ministerului Afacerilor Interne a ajuns în atenția opiniei publice, săptămâna trecută, după ce unul dintre angajați, asistentul medical Șerban Mihalcea, a făcut publice o serie de ilegalități ce s-ar petrece în cadrul instituției. Bărbatul și-a însoțit acuzațiile de o serie de copii xerox a unor acte și a subliniat că, în ciuda numeroaselor adrese trimise către Direcția Medicală din cadrul ministerului de resort, până în prezent nu s-a luat nicio măsură. În schimb, șefii i-au trimis o adresă prin care l-au informat că, după 17 ani de muncă, au descoperit că pregă-tirea lui nu mai este conformă cu postul pe care-l ocupă și l-au pus la dispoziție - o etapă ce poate duce la pierderea locului de muncă. 

Reamintim că asistentul atrage atenția asupra unor contracte de reparații ce ridică semne de întrebare, neavând semnături și date, dar asupra unei rețete ilegale, tot fără semnături, eliberate de dr. Florin Anghel.

La data respectivă, reprezentanții direcției Relații Publice de la nivelul ministerului ne declarau: "Corpul de control al ministrului a verificat deja cele sesizate de domnul Mihalcea și s-a constatat că există un dosar în lucru la Direcția Națională Anticorupție, ce vizează tocmai aceste aspec-te, încă din 2010. În acest context, la nivelul ministerului nu pot fi luate alte măsuri. De asemenea, s-au făcut verificări și cu privire la cele semnalate privind contracte de reparații încheiate în 2009, pentru centrul medical, și a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța". 

Afirmațiile reprezentanților ministerului sunt contrazise însă, tocmai de … cei care ar trebui să ancheteze ilegalitățile! 

Pe de o parte, procurorii DNA au admis că au un dosar în lucru și l-au audiat pe asistentul medical la doar câteva zile de la ieșirea lui în presă cu declarațiile acuzatoare. 

În schimb, la adresa transmisă de reporterii "Cuget Liber" pentru a afla mai multe informații despre stadiul anchetelor privind presupusele ilegalități de la centrul unde se tratează polițiștii, jandarmii și pompierii constănțeni, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au răspuns categoric: "În evidențele penale ale Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța nu avem înregistrat un dosar penal privind ilegalități sesizate la nivelul Centrului Medical Județean Constanța". În aceste condiții, se ridică întrebarea: reprezentanții ministerului nu știu ce instituție au sesizat, în urma verificărilor efectuate de Corpul de control în decembrie 2012?! Am transmis o nouă adresă MAI, cu privire la acest aspect… 

În altă ordine de idei, asistentul medical Șerban Mihalcea este decis ca luni, 4 februarie, să intre în greva foamei, la sediul unității din Cernavodă, unde își desfășoară în prezent activitatea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3478 secunde