Cine este consilierul de la Oil Terminal trimis în judecată?

725
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța au dispus, ieri, trimiterea în judecată a lui Ștefan Ene, fost consilier al directorului general al SC OIL TERMINAL SA Constanța, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență, a lui Mihai Moise, repre-zentant al SC NAC INDUSTRII SRL București, pentru cumpărare de influență, a lui Marian Toma, director de producție la SC NAC INDUSTRII SRL București, pentru cumpărare de influență, și a lui Octavian Iulian Natu, fost director general al SC PETRO-TRANS SA, pentru complicitate la in-fracțiunea de cumpărare de influență și complicitate la infracțiunea de trafic de influență.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, la data de 6 ianuarie 2011, Ștefan Ene, în calitate de consilier în cadrul SC OIL TERMINAL SA Constanța, a primit de la Mihai Moise, reprezentant al SC NAC INDUSTRII SRL București, suma de 40.000 de dolari americani pentru a-și exercita influența asupra directorului general al SC OIL TERMINAL SA și pentru a-l determina să aprobe prelungirea pentru anul 2011 a unui contract în condiții care să favorizeze firma reprezentată de Moise. Contractul viza livrarea de către SC OIL TERMINAL SA pentru SC NAC INDUSTRII SRL de reziduuri petroliere tip A în condiții avantajoase de calitate, cantitate și ritmicitate. Suma de bani remisă reprezenta, spun anchetatorii, o primă tranșă din suma totală de 50.000 de dolari americani pretinsă de Ștefan Ene, urmând ca diferența să fie remisă la data de 20 ianuarie 2011, plată care nu s-a mai realizat.
Banii au fost primiți prin intermediul lui Octavian Iulian Natu, fost director al SC PETROTRANS SA Ploiești și, la data comiterii faptelor, consilier la SC NAC INDUSTRII SRL, și Marian Toma, director de producție în cadrul SC NAC INDUSTRII SRL. Anchetatorii spun că această firmă are ca obiect principal de activitate transformarea reziduurilor petroliere în combustibili lichizi în urma unor procese tehnologice.
La data de 7 martie 2011, procurorii anticorupție i-au reținut pe Ștefan Ene, Mihai Moise, Marian Toma și Octavian Iulian Natu, iar în aceeași zi, Tribunalul Constanța a dispus arestarea preventivă a celor patru inculpați pe termen de 29 de zile. La data de 10 martie însă, Curtea de Apel Constanța a înlocuit măsura preventivă a arestării cu cea a obligării de a nu părăsi țara.
În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra bunurilor imobile aparținând inculpa-ților Octavian Iulian Natu și Ștefan Ene până la concurența sumei ce face obiectul traficului de influență.
Dosarul a fost trimis pe rolul Tribunalului Constanța, care va stabili primul termen de judecată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.299 secunde