O anchetă anevoioasă

Cine este de vină pentru tragedia de la restaurantul Beirut?

1488
31

Articole de la același autor

La aproximativ două luni de la tragedia care a cutremurat întreaga țară, procurorii Parchetului General l-au trimis în judecată

pe patronul restaurantului Beirut. Ancheta în acest dosar nu este, însă, nici pe departe încheiată, nefiind stabilită nici până acum o cauză probabilă a incendiului. Așadar, cine a fost vinovat pentru moartea celor trei tinere, care n-au avut nicio șansă de supraviețuire?

După două luni de liniște monumentală, în care ancheta privind moartea celor trei tinere în incendiul devastator de la restaurantul Beirut a fost preluată de procurorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție, iată că au început să apară primele răspunsuri la problemele vizibile constatate în seara de 5 spre 6 aprilie.

Primele informații, însă, nu sunt nici pe departe suficiente, astfel că ancheta se dovedește a fi destul de anevoioasă, de parcă nimeni nu ar ști ce s-a întâmplat cu adevărat în acea noapte sau cine ar trebui tras la răspundere: patronul, pentru că nu avea autorizație de funcționare, de construcție, nu avea în regulă nici măcar minimele măsuri de protecție în cazul unui incendiu; pompierii, pentru că nu au intrat înăuntrul clădirii pentru a le salva pe fete, pentru că au ajuns târziu, pentru că nu au avut autospeciale suficiente sau personal competent?

În timp ce toată lumea acuză, anchetatorii trebuie să stabilească cine este vinovat pentru această nenorocire. Familiile celor trei tinere încă sunt împietrite de durere și nu mai au cuvinte. Spun doar că nu-și vor găsi liniștea până nu va fi pedepsit vinovatul.

Cercetați în libertate

George Karam, patronul restaurantului Beirut care a fost cuprins de flăcări, și Pavel Constantin, patron al firmei care a făcut lucrări la acest local, sunt urmăriți penal, sub control judiciar, pentru modificări ilegale aduse imobilului, care au afectat structura acestuia.

Concret, procurorii Parchetului General spun că cei doi au modificat fără drept clădirea în care funcționează restaurantul Beirut, făcând o mansardă fără vreun aviz, proiect sau autorizație. Astfel, spun anchetatorii, consecința a fost moartea celor trei tinere și distrugerea întregului imobil.

"Din probatoriul administrat pe parcursul urmăririi penale rezultă suspiciunea rezo-nabilă că, în perioada ianuarie 2013 - februarie 2014, în lipsa oricăror proiecte, avize, autorizații, fără respectarea reglementărilor privind stabilitatea și rezistența în construcții, George Karam - în calitate de administrator și asociat majoritar al firmei SC MIDDLE EAST PERTENERS SRL, precum și Con-stantin Pavel, în calitate administrator și asociat unic al SC TINEL CRISTI SRL, au modificat prin supraetajare (mansardare) o construcție din lemn - ridicată anterior în curtea unui imobil din Constanța - și au amenajat Restaurantul Beirut, folosind soluții și metode de construire adoptate de către cei doi administratori (care nu aveau studii și cunoștințe temeinice de specialitate), cu consecința decesului a trei persoane, a vătămării corporale a altor două și distrugerea imobilului modificat, în urma incendiului produs", precizează anchetatorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

A fost afectată structura de rezistență

La o săptămână după producerea tragediei, procurorii bucureșteni au ajuns la fața locului, reluând cercetările de la zero pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat în acea noapte și de ce cele trei tinere au rămas captive în mansardă, murind fără să aibă vreo șansă de a se salva.

"Cu ocazia efectuării cercetării la fața locului, s-a constatat că imobilul în cauză a suferit prăbușiri și deplasări de 400 ale structurii de rezistență, respectiv prăbușiri ale acoperișului construcției și podelei mansardei", au conchis anchetatorii.

Ancheta procurorilor, însă, îi vizează și pe militarii constănțeni. Pompierii au de răspuns la mai multe întrebări, printre care în cât timp au ajuns autospecialele la fața locului, de ce nu a intrat nimeni după cele trei fete, despre care se cunoștea faptul că sunt înăuntru și de unde au început să acționeze cu cele nouă autospeciale. 

Comentează știrea

31 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
nenea
4 iunie 2014
lamurire

va rugam explicati : prăbușiri și deplasări de 400 ale structurii de rezistență. ce o fi asta ?

sindbad
4 iunie 2014
Alte intrebari...

Alte intrebari: Cat de calificati erau pompierii, Cum si cine i-au angajat in ISU...iar alta intrebare, stiind ca la orice birt/carciuma, etc, te viziteaza regulat fomistii din regii, primarie, directii, mai ales in buricul Ctei, cine sunt cei care au dat unda verde continuarii mascaradei, precum si cei aflati in spatele arabului?

ath
4 iunie 2014
In engleza se spune Terra Incognita

Pe romaneste se spune "Unknown Land". Hartile vechi medievale sunt pline de notatii exotice.Taramurile necunoscute erau notate cu denumiri de genul "Terra incognita", "Terra pericolosa", "Here be dragons", "Tara antropofagilor",etc. Din Evul Mediu pana azi,au trecut sute de ani si nu s-a modificat nimic pe harta Romaniei.Cartogafii au colorat cu rosu toata harta Dobrogei medievale si asa a ramas. Azi se numeste "Terra Rosa" sau "Here be dragons". Din ancheta,observam ca restaurantul Beirut se afla pe un teritoriu misterios,un teritoriu unde nu exista autoritati,nu exista legi,nu exista stat.Pentru ca nu exista primarie,pompieri,prefect,inspectie in constructii,nici nu poti sa tragi la raspundere pe cineva.Mi se pare ceva normal.Aici ai voie sa te simti ca in jungla.Aici,esti liber ca pasarea cerului.Poti sa construiesti fara autorizatie ca nu te intreaba nimeni,poti sa furi un trotuar,un parc,o strada ca nu te intreaba nimeni.Cand a pus piciorul pe pamant american,Cristofor Columb i-a vrajit pe salbatici cu clopotei si margele. "Ne-au adus papagali,perne de bumbac,lăncii și multe alte lucruri pe care le dădeau în schimbul unor mărgele de sticlă și clopoței.Schimbau de bună voie tot ce posedau" ,nota Cristofor Columb intr-un jurnal.Sa nu va inchipuiti ca pieile rosii din primaria noastra(antropofagii,salbaticii nostri ) au primit o spaga ca sa nu vada o constructie neautorizata.Nici vorba.Canibalii politici au primit doar cateva atentii de la Karam Cuceritorul.Functionarii din primarie au primit in dar margele din sticla,pompierii au primit clopotei pentru masinile lor si inspectorii in constructii au primit cate un calut cu potcoave din plumb."Noi facem un alt fel de politică..."(Gica Slabu ,versetul 22), "Sa ma pupe in fund..."(Mazare,versetul 36)

un curios
4 iunie 2014
jenant

De multă vreme toți dobitocii sunt constructori doar pentru că știu să bată un cui. "Proștii" ăia de comuniști nu te lăsau să lucrezi fără un un maistru, fără un inginer, fără un proiect și fără verificări de specialitate. Acum, toți sunt deștepți...Pardon, toți suntem deștepți...

Constanteanca
4 iunie 2014
Spagi

In fata minunatului local , smecherii Constantei parcasera masinile ca la ei acasa . Bineinteles ca n-au reusit pompierii sa ajunga pana unde trebuiau sa ajunga . Nu spun c-ar fi numai vina lor , n-arat cu degetu in necunostinta de cauza , insa poate poate ar fi stins flacarile alea mai repede , zic . Cat despre cladiri ridicate fara autorizatii si alte alea .. Ca la noi la nimeni . Si vina nu-i a lor ca iau spagi si mici atentii, vina e a constantenilor ca-i voteaza in continuare . Vorba aia , " m-ai pacalit o data, rusine tie . M-ai pacalit a doua oara, rusine mie ." .

coach factory outlet online
2 iulie 2014
coach factory outlet online

It's such as you read my thoughts! jordan 11 retro jordan 11 jordan retro 11 jiefanfu coach factory outlet online http://www.coachfactoryoutlets-2014.net/

nike free run 4
28 iulie 2014
nike free run 4

nike free 7.0 [url=http://www.nikefreerun7.net][b]nike free 7.0[/b][/url] nike free run 4 http://www.nikefreerun4.net

sac a main longchamp prix
1 august 2014
sac a main longchamp prix

sac longchamp rouge pas cher[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/saclongchamprougepascher.asp]sac longchamp rouge pas cher[/url]sac longchamp roseau solde[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/saclongchamproseausolde.asp]sac longchamp roseau solde[/url]sac longchamp roseau rouge[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/saclongchamproseaurouge.asp]sac longchamp roseau rouge[/url]sac longchamp roseau marron[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/saclongchamproseaumarron.asp]sac longchamp roseau marron[/url]sac longchamp roseau croco pas cher[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/saclongchamproseaucrocopascher.asp]sac longchamp roseau croco pas cher[/url]sac longchamp promo neuf[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/saclongchamppromoneuf.asp]sac longchamp promo neuf[/url]sac longchamp prix usine[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/saclongchampprixusine.asp]sac longchamp prix usine[/url]sac longchamp prix neuf[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/saclongchampprixneuf.asp]sac longchamp prix neuf[/url]sac longchamp prix belgique[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/saclongchampprixbelgique.asp]sac longchamp prix belgique[/url]sac longchamp pour cours[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/saclongchamppourcours.asp]sac longchamp pour cours[/url]sac longchamp porte document[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/saclongchampportedocument.asp]sac longchamp porte document[/url]sac longchamp pochette[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/saclongchamppochette.asp]sac longchamp pochette[/url]sac longchamp pliage taupe[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/saclongchamppliagetaupe.asp]sac longchamp pliage taupe[/url]sac longchamp pliage taille l pas cher[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/saclongchamppliagetaillelpascher.asp]sac longchamp pliage taille l pas cher[/url]sac longchamp pliage rose fushia[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/saclongchamppliagerosefushia.asp]sac longchamp pliage rose fushia[/url]sac longchamp pliage port? main[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/saclongchamppliageport?main.asp]sac longchamp pliage port? main[/url]sac longchamp pliage pas cher taille l[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/saclongchamppliagepaschertaillel.asp]sac longchamp pliage pas cher taille l[/url]sac longchamp pliage pas cher noir[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/saclongchamppliagepaschernoir.asp]sac longchamp pliage pas cher noir[/url]sac longchamp pliage occasion[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/saclongchamppliageoccasion.asp]sac longchamp pliage occasion[/url]sac longchamp pliage noir taille l[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/saclongchamppliagenoirtaillel.asp]sac longchamp pliage noir taille l[/url]sac longchamp pliage grand[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/saclongchamppliagegrand.asp]sac longchamp pliage grand[/url]sac longchamp pliage en solde[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/saclongchamppliageensolde.asp]sac longchamp pliage en solde[/url]sac longchamp pliage en cuir[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/saclongchamppliageencuir.asp]sac longchamp pliage en cuir[/url]sac longchamp pliage cuir noir[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/saclongchamppliagecuirnoir.asp]sac longchamp pliage cuir noir[/url]sac longchamp pliage couleur[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/saclongchamppliagecouleur.asp]sac longchamp pliage couleur[/url]sac longchamp pliage bleu turquoise[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/saclongchamppliagebleuturquoise.asp]sac longchamp pliage bleu turquoise[/url]sac longchamp planete noir prix[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/saclongchampplanetenoirprix.asp]sac longchamp planete noir prix[/url]sac longchamp plan?te noir pas cher[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/saclongchampplan?tenoirpascher.asp]sac longchamp plan?te noir pas cher[/url]sac longchamp planete besace[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/saclongchampplanetebesace.asp]sac longchamp planete besace[/url]sac longchamp petite taille[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/saclongchamppetitetaille.asp]sac longchamp petite taille[/url]sac longchamp petit prix[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/saclongchamppetitprix.asp]sac longchamp petit prix[/url]sac longchamp pas cher soldes[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/saclongchamppaschersoldes.asp]sac longchamp pas cher soldes[/url]sac longchamp pas cher homme[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/saclongchamppascherhomme.asp]sac longchamp pas cher homme[/url]sac longchamp pas cher en ligne[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/saclongchamppascherenligne.asp]sac longchamp pas cher en ligne[/url]sac longchamp pas cher cuir[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/saclongchamppaschercuir.asp]sac longchamp pas cher cuir[/url]sac longchamp pas cher avis[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/saclongchamppascheravis.asp]sac longchamp pas cher avis[/url]sac longchamp pas cher avec livraison gratuite[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/saclongchamppascheraveclivraisongratuite.asp]sac longchamp pas cher avec livraison gratuite[/url]sac longchamp pa cher[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/saclongchamppacher.asp]sac longchamp pa cher[/url]sac longchamp outlet[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/saclongchampoutlet.asp]sac longchamp outlet[/url]sac longchamp ordinateur portable[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/saclongchampordinateurportable.asp]sac longchamp ordinateur portable[/url] sac a main longchamp prix

montblanc pens
3 august 2014
montblanc pens

oakley sunglasses [url=http://oakleysunglasses.secondhandboxman.com][b]oakley sunglasses[/b][/url] http://oakleysunglasses.secondhandboxman.com oakley outlet [url=http://oakleysunglasses.secondhandboxman.com][b]oakley outlet[/b][/url] http://oakleysunglasses.secondhandboxman.com montblanc pens

nike free 7.0
5 august 2014
nike free 7.0

coach factory outlet [url=http://www.coachfactoryoutlets-2014.net][b]coach factory outlet[/b][/url] coach factory outlet online [url=http://www.coachfactoryoutlets-2014.net][b]coach factory outlet online[/b][/url] nike free 7.0

31 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 04 Iunie 2014
Stire din Eveniment : Incendiu pe bulevardul Mamaia
Sâmbătă, 24 Mai 2014
Stire din Eveniment : Incendiu în Constanța!
Pagina a fost generata in 1.226 secunde