Cine merge pe front dacă "sună goarna"

7193
43
Cine merge pe front dacă

Articole de la același autor

În contextul situației tensionate din Ucraina, izbucnirea unui conflict armat pare inerentă. În cazul unui război, tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani vor fi, într-adevăr, chemați la luptă, însă în anumite condiții și dacă îndeplinesc unele criterii. Însă bine de știut este faptul că participarea la un eventual conflict este obligatorie, chiar dacă nu ai făcut armata. 


În caz de război, în primul rând vor intra pe front militarii activi, după care vor fi chemați rezerviștii, iar apoi tinerii între 18 și 35 de ani, care vor fi instruiți și puși la dispoziția armatei, fiind re-partizați în unitățile militare în funcție de necesitățile acestora, conform prevederilor legale. 


Ce se întâmplă în cazul tinerilor 
Tinerii de la 18 la 35 de ani care nu sunt rezerviști au o calitate de cetățean încorporabil. Astfel, cei care nu au făcut armata sunt recrutați în mod obligatoriu. Apoi, în funcție de necesitățile armatei, ei sunt chemați și trimiși în unitățile militare. Însă nu trebuie să vă gândiți că astăzi vă va chema cineva, iar mâine vi se va pune o armă în mână și veți pleca la război. Procedura legală este alta: din momentul recrutării, după ce se face vizita medicală, începe o perioadă de instruire în anumite centre. În funcție de anumiți factori, acestora li se stabilesc anumite aptitudini. 


"Omul potrivit la locul potrivit" 
În caz de război, rezerviștii vor fi încorporați pe specializarea lor. Într-o situație ipotetică de conflict armat, specialiștii spun că pregătirea militară generală va fi "rezolvată" relativ repede, în decursul a câteva săptămâni, însă în ceea ce privește specialitatea, este destul de greu și nici nu ai timpul necesar să pregătești un rezervist pentru o altă specializare. Rezerviștii pot fi chemați în trei cazuri: în stare de mobilizare, stare de asediu și la calamități. 


Ce riscă dezertorii 
În timp de război sau pe un teritoriu pe care a fost procla-mată starea de asediu sau de urgență, dezertarea oricărui militar de la unitate sau serviciu care a depășit 24 de ore se pedepsește cu închisoarea de la trei la zece ani. Dezertarea săvârșită de doi sau mai mulți militari împreună, având asupra sa o armă militară, în timpul misiunilor la care participă în afara teritoriului statului român, se pedepsește cu închisoarea de la trei la zece ani. 


Tinerii constănțeni vor să devină militari! 
Din ce în ce mai mulți tineri se angajează ca militari. O demonstrează chiar și cifrele puse la dispoziție de reprezentanții Centrului Militar Zonal Constanța. Specialiștii spun că numărul tinerilor care se înscriu pentru ocuparea unui loc crește de la an la an. "La nivel de țară, cred că noi, în Constanța, angajăm cei mai mulți tineri. Dacă facem referire doar la prima categorie de personal, soldatul gradat profesionist, au fost o mie de locuri pe țară, dintre care noi am avut 151 dintre acestea. Au fost 1.300 de candidați, în șase săptămâni, pe aceste 151 de locuri. În seria a doua au fost 557 de locuri pe țară, iar noi, la Constanța, am avut 77, pentru care s-au înscris 585 de candidați. Față de anii precedenți sunt mai mulți candidați, cu siguranță. Tinerii sunt recrutați după mai multe criterii, însă în primul rând este important să-și dorească ei. Apoi, este important să fie sănătoși, să nu aibă cazier, să îndeplinească criteriile legate de vârstă, după care dau testarea de pregătire fizică și cea psishologică", a precizat, pentru "Cuget Liber", Andrei Murineanu, co-mandantul Centrului Militar Zonal Constanța. 


Comentează știrea

43 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 
..........
8 mai 2014
.........

Base/Udrea/Cocos/ si toti alesii acestei tari care stau pe mormane de bani, daca nu doresc inrolarea sa isi doneze banii unor organizatii antiterorism, oameni bine platiti care ucid pentru bani, eu nu m-am inrola dar dara se ajunge a ma lua cu forta primul glont tras va fi in capul sefului de garnizoana...ma fut pe ei, eu nu imi dau viata pentru cururile lor

dr akon
8 mai 2014
Andreea esti tuta!!!!

In primul rand absenta de la unitate care depaseste 24 de ore se cheama dezertare in timp de razboi. In cel de-al doi-lea rand articolul tau este o tampenie pe care o repeti in fiecare saptamana!!!!Stii ce vor spune tinerii cand vor fi intrebati de cineva:Vreti sa mergeti la razboi......SA SE DUCA MĂTA!!!!!!

ds
8 mai 2014
ds

sa se duca aia de au furat pana acum, noi nu mai avem ce apara in tara asta. Ce sa aperi? fabrici, intreprinderi, navete spatiale...ma lasi.... jocurile sunt deja facute intre marile puteri, acum se scrie doar pe hartie cu sangele fraierilor. Ceea ce vor sa faca, o sa faca indiferent de ce vrea unul si altul. Rusia o sa treaca prin Moldova, Romania si se va opri in Serbia. acum depinde daca vor fi lasati sau nu. Eu zic ca o sa fie lasati. Cu ce sa-i atace romanul? cu prastia?

Adevar
8 mai 2014
adevar

Totul este in continua skimbare. Cine o sa se prezinte la asa zisa chemare ? Nu va fi nici un razboi,ipotetic vorbind nici un tanar ..mai ales cei normali...nu cei cu parinti care ,,au agonisit,,😃 nu o sa apere...ce anume? averile celor ce I-au furat? Lumea s-a mai desteptat in cei 50 de ani.Nu mai pune nimeni botul la prosteala CONDUCATORILOR, sa plateasca pe cine vor sa le apere avutiile...fraierii de jos nu mai sunt aceeasi ca acum 50 de ani. Toti tinerii in Vest! si sa aparati tara voi astia care ati ,,agonisit ,,cu copii vostrii! cam asta e situatiia!

Libertate
8 mai 2014
Freedom

Mai bine pe strazi in Spania decat la puscaria de tzigani a romanilor.Direct am plecat!Sunt tanar si vreau sa traiesc!Nu sa apar PROSTEALA UNOR SMEKERI! La razboi cu Iliescu,Constantinescu,Basescu si toti cei din guvern si parlament!Ei au ce apara!au AGONISIT multe.Ei si cu familia lor.Noi ASTIA MULTI DIRECT LA RAZBOI O SA MEGEM😀.Direct in Vest am plecat cand se da semnalul!Sa vad ce o sa i i faca mie cineva?boii de la bicicleta o sa imi ia!😃

Soldat roman
8 mai 2014
..."Alelei pui de lele si vitez ca o muiere"!

Vai, ce "viteji" isi posteaza si astazi tampeniile la subiectul unui articol de bun simt menit sa informeze pe cei care habar nu au ca in lumea reala exista si obligatii, ca cetatean roman! Si neindeplinirea lor, mai ales pe timp de razboi, au urmari grave! Tradarea, dezertarea, lasitatea in fata inamicului, sunt "recompensate" pe timp de razboi cu plutonul de executie si ooh, ce dulce este glontul patriei!

admirator
8 mai 2014
mult zgomot pentru nimic

astia care postati (cu sau fara cratima) nu sunteti in pericol de a fi mobilizati! Asa ca ciocul mic... iar cei care prefera 10 ani de bulau in locul mobilizarii.. treaba lor. Nu ne intereseaza motivele lor puerile... Totusi, cand era vorba sa luptam cu NATO nimeni nu caraia, iar acum, cand la orizont e un potential razboi cu Rusia... Nu cumva cei care arunca fumigene sunt...........................? Si nu Basescu va trimite la razboi, tembelilor! Ponta si guvernul lui, care v-a scumpit combustibilul si v-a marit taxele. PSD, care a dat industria tarii pe 2 lei si portul lui Mazare pe gratis... Astia va trimit sa muriti pe front! Pentru ca nu stiti sa luptati cu ei in tara, cu stampiluta. Va lasati manipulati de fufe, hoti si asistatii de la H.Coanda! Asa ca va meritati soarta!

Prosteala
8 mai 2014
Prosteala

Mai terminati cu prosteala voastara de doi lei! Propaganda de care nu va lasati sa o faceti nu mai tine! Toate media nu mai fac doi bani!Exista internet!lumea nu mai este ca acum 50 de ani! Citesc ziarele pe net ,altfel nu meritati un ban!Traiti din ce FURATI DE LA STAT! Si vaajuta cei de sus...slugi ce sunteti!Sa te duci tu la razboi...Femeie!V-ati invatat sa prostiti barbatii ,le dati putina ,,carne,,si la razboi!Hai cu ,,egalitatea ,,i tre sxe nu!SKIMBA TASTATURA CU CARE AI FACUT ACEST ARTICOL ERONAT CU O ARMA ,si LA RAZBOI CU TINE!SA NU UITI SA ITI PUI SI LENJERIE INTIMA DE RAZBOI IUBITA!VICTORIE✌️

la Razboi
8 mai 2014
La razboi

DACA SUNA GOARNA La razboi o sa mearga MAMA TA SI CU TINE ,ANDREEA ILISESCU. Si sa nu uiti sa il iei si pe ILIESCU,CONSTANTINESCU SI BASESCU!

nenea
8 mai 2014
soldatel

nene soldat, dumneata ti-ai ales cariera asta. nu te-a obligat nimeni sa ajungi militar. Pentru lucrul asta iei bani grei de la noi, poporul, ca probabil nu ti-a placut cartea si e mai usor s-o freci toata viata in armata, sa maturi unitatea si sa spoiesti cu vopsea un camion pe butuci. Toti lenesii care n-au vrut la coada vacii s-au facut soldatei cu contract, nu stiu sa scrie corect, daramite sa mai gandeasca. Apropo- in caz de atac, NATO nu e obligat sa intervina in ajutorul nostru- fiecare tara NATO decide singura cum sa intervina: declaratii verbale, mustrari, batai cu linia peste manuta agresorului.

Răspuns la: ..."Alelei pui de lele si vitez ca o muiere"!
Adăugat de : Soldat roman, 8 mai 2014
Vai, ce "viteji" isi posteaza si astazi tampeniile la subiectul unui articol de bun simt menit sa informeze pe cei care habar nu au ca in lumea reala...
43 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 30 Aprilie 2014
Stire din Eveniment : Trageri cu rachete, la Capu Midia
Luni, 28 Aprilie 2014
Stire din Eveniment : Ziua Veteranilor de Război
Pagina a fost generata in 0.3822 secunde