CINE VINDE DROGURI LÂNGĂ ȘCOLILE CONSTĂNȚENE

1731
5
CINE VINDE DROGURI LÂNGĂ ȘCOLILE CONSTĂNȚENE - fondetno4-1349194408.jpg

Una dintre prioritățile jandarmilor și a polițiștilor o constituie siguranța în unitățile de învățământ. Deși anul școlar abia a început, jandarmii constănțeni se confruntă, deja, cu cazuri serioase de trafic de etnobotanice și violențe în școli sau licee. 

În condițiile în care comercializarea ilegală și consumul de etnobotanice sunt încă fenomene de actualitate, polițiștii și jandarmii patrulează intens în zonele din apropierea instituțiilor de învățământ, mai ales la ora la care elevii vin și pleacă de la școală. În toată această luptă cu infracționalitatea, oamenii legii spun că aliați de nădejde ar trebui să fie părinții elevilor, cu care doresc să comunice într-un mod cât mai eficient.
 
Părinții depun plângeri
 
"Părinții ar trebui să sesizeze orice neregulă, pentru că ne putem ajuta unii pe alții. Dacă ei nu au o relație deschisă cu copiii lor și nu află cu ce probleme se confruntă, noi nu avem cum să acționăm", a declarat, pentru "Cuget Liber", colonelul Costică Cojoc, șeful Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța. Părinți îngrijorați au început deja să depună plângeri, pentru că se tem pentru copiii lor, să nu o ia pe drumuri greșite.
"Ieri (n.r. - luni), am primit o sesizare scrisă de la un tătic îngrijorat și urmează să luăm măsuri în legătură cu această problemă. Acesta a depus plângere pentru niște fapte care se întâmplă la un anumit colegiu din centrul Constanței", a afirmat șeful IJJ. Se pare că elevii mai mici sunt îmbrânciți și chiar loviți de elevii mai mari, care fumează pe la colțuri și se cred "șmecheri".
 
Prins vânzând etnobotanice în zona Brotăcei
O altă problemă cu care se confruntă oamenii legii este traficul și comercializarea etnobotanicelor în rândul tinerilor, în apropierea instituțiilor de învățământ. Așa se întâmplă și în cazul unui tânăr din Constanța, care a fost prins, în urmă cu câteva zile, de oamenii legii, în timp ce comercializa etnobotanice în apropierea pieței Brotăcei.
 
Un echipaj de jandarmi, aflat în patrulare pe strada Suceava, a observat cum doi tineri primeau pliculețe de la un al treilea. La vederea jandarmilor, băieții s-au speriat și au încercat să scape de marfă, însă oamenii legii i-au oprit imediat, i-au blocat și i-au legitimat. Emilian C., de 20 de ani, avea asupra sa 39 de pliculețe cu miros suspect, care s-au dovedit, în urma cercetărilor, a fi etnobotanice. Tânărul le vindea cu 10 lei bucata. Asupra celui de-al doilea, Mihai M., a fost găsit un singur pliculeț, pe care tocmai îl cumpărase. Și cel de-al treilea tânăr, Viorel P., avea în buzunare tot un pliculeț, recent achiziționat.
Bani de buzunar
 
Această "tranzacție" le-a atras atenția oamenilor legii în mod deosebit, deoarece, în această zonă, Brotăcei, se află și patru unități școlare. Așadar, se presupune că tânărul voia să vândă substanțele interzise elevilor de școală și liceu care, din dorința de a încerca ceva nou sau pur și simplu din teribilism ar deveni clienți fideli ai vânzătorului. În urma audierii, Emilian C. a recunoscut că este un simplu intermediar. El lua etnobotanicele de la o altă persoană, pe care nu a vrut să o menționeze, și le comercializa, pentru a face niște bani de buzunar. Tânărul le-a mai spus jandarmilor că îi pare foarte rău pentru fapta săvârșită și că nu se gândea la consecințe.
 
Jandarmeria Constanța sfătuiește cetățenii care observă persoane cu compor-tament antisocial sau sunt abordați de persoane necunoscute să anunțe cel mai apropiat echipaj de ordine publică. 


Comentează știrea

viorel cruceru
3 octombrie 2012
droguri

DAR PESTE TOT SE VINDE SA STITI ORICUM SINTEM O TARA DE NIMIC PACAT CA AM AJUNS ASA

m
3 octombrie 2012
mai multa atentie!

Nu faceti o verificare si la pedagogic? elevii fumeaza in curteaa institutiei fara nici o problema, ca sa nu mai vorbim de consumatorii de etnobotanice

Observator
3 octombrie 2012
Traficul de droguri se face cu complicitatea politistilor!

Atata vreme cat politistii sunt implicati in aceasta ,,afacere", nu se vor anihila niciodata clanurile de traficanti. Si cand ma gandesc ca toti acesti traficanti sunt de etnie romă si sunt ajutati social de primărie, imi vine sa ma inrolez in echipele KKK!

4. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

replica hermes towels
21 noiembrie 2013
replica hermes towels

zeal replica hermes Stiri Eveniment : CINE VINDE DROGURI LÂNGĂ ȘCOLILE CONSTĂNȚENE | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online replica hermes towels http://www.arbuet.com/images/fake-hermes-cdc.html

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 26 Septembrie 2012
Stire din Eveniment : Se juca cu briceagul de plictiseală
Pagina a fost generata in 0.2283 secunde