Clanul Șaban, pus în libertate de Curtea de Apel

446
Vineri, Curtea de Apel Constanța a dispus înlocuirea măsurii de arestare preventivă cu aceea de a nu părăsi țara în ceea ce îi privește pe Iuzeir Șaban, Piti Șaban și Regep Șaban. Cei trei sunt judecați pentru trafic de minore.
În luna octombrie, Curtea de Apel Constanța a admis apelurile formulate de mai multe persoane considerate membre ale unei rețele de traficanți de persoane, care acționau în Italia, împotriva sentinței Tribunalului prin care au fost condamnate la ani grei de închisoare. Prin sentință, tribunalul a constatat că persoanele implicate se fac vinovate de comiterea faptelor și le-a condamnat la pedepse cuprinse între 5 și 6 ani de închisoare cu executare. Capul rețelei, Regep Șaban, a primit șase ani de detenție, iar restul membrilor câte cinci ani. Totodată, judecătorii îi obligă pe indivizi, în solidar, la plata unor daune morale în valoare de peste 11.000 lei în favoarea victimelor.
Prin admiterea apelurilor, magistrații de la Curtea de Apel Constanța au casat sentința de condamnare și au decis ca judecarea dosarului să fie reluată la tribunal cu respectarea dreptului la apărare. Este vorba de un grup de cetățeni de etnie romă care, în perioada 2004 - 2005, a racolat mai multe persoane cu handicap locomotor în vederea practicării cerșetoriei în Italia. De asemenea, o parte dintre victime erau obligate să se prostitueze, iar banii obținuți, de ordinul sutelor de euro pe zi, intrau în posesia membrilor rețelei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6897 secunde