COD ROŞU DE INTERVENŢIE! Accident feroviar cu 13 victime! Trenul avea ca destinaţie Portul Constanţa

389
COD ROŞU DE INTERVENŢIE! Accident feroviar cu 13 victime! Trenul avea ca destinaţie Portul Constanţa - untitled-1678691217.jpg

Articole recomandate

Un incident feroviar a avut loc luni dimineață între localitățile Măldăeni - Roșiorii de Vede. S-a activat Planul Rosu de Intervenție. Până în acest moment, trei victime au fost transportate la spital, conștiente și cooperante, și 10 persoane au fost monitorizate la fața locului.


Planul Roşu de Intervenţie a fost declanșat după anunţarea deraierii unui tren, însă, odată ajunse, forţele de intervenţie au constatat că accidentul feroviar nu se confirmă, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Trenul, care circula pe ruta Arad - Bucureşti Nord, s-a oprit brusc. Mai multe persoane au fost evaluate la faţa locului de echipajele medicale, trei victime fiind transportate la spital.


xxx


Două vagoane din compunerea unui tren privat de marfă încărcat cu autoturisme au deraiat luni dimineaţa, în jurul orei 4:00, la intrare în staţia Roşiori Nord, iar unul s-a răsturnat, informează CFR SA, printr-un comunicat.


Trenul avea ca staţie de destinaţie Portul Constanţa.


"În prezent, traficul de călători se desfăşoară pe celelalte linii din staţie, măsură care va fi menţinută până la repunerea pe şină a vagoanelor de marfa deraiate. Personalul feroviar de specialitate al SRCF Craiova va asigura tot suportul tehnic necesar operatorului de marfă, astfel încât operaţiunile de repunere pe şină a vagoanelor deraiate să se desfăşoare în condiţii de siguranţă şi să fie finalizate în cel mai scurt timp", precizează compania.


La rândul său, CFR Călători anunţă, printr-un comunicat postat pe site, că circulaţia trenurilor se desfăşoară cu dificultate în zona Roşiori Nord din cauza acestei deraieri, iar din primele informaţii trei pasageri din trenul IR 1822 Arad - Bucureşti Nord, aflat în spatele trenului de marfă deraiat, în momentul frânării de urgenţă a trenului s-au lovit, aceştia fiind preluaţi de echipajele medicale pentru acordarea de îngrijiri.


Ceilalţi pasageri din tren au fost preluaţi de trenul IR 79 Budapesta - Bucureşti Nord, precizează CFR Călători.


"Până la restabilirea circulaţiei în condiţii normale, sunt posibile şi alte întârzieri în circulaţia trenurilor de călători. Programul de circulaţie în zona afectată se va desfăşura în continuare în funcţie de măsurile operative stabilite şi dispuse de managerul infrastructurii feroviare - CFR SA, CFR Călători aplicând întocmai instrucţiunile acestuia", se mai spune în comunicatul CFR Călători.


Pentru stabilirea cauzelor care au dus la producerea deraierii, AGIFER, printr o comisie de specialişti, va ancheta acest incident.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.459 secunde