Grav accident feroviar în Spania, soldat cu 75 de răniţi. Ministerul Afacerilor Externe Român, precizări de ultimă oră

165
Grav accident feroviar în Spania, soldat cu 75 de răniţi. Ministerul Afacerilor Externe Român, precizări de ultimă oră - untitled-1670417239.jpg
Ministerul Afacerilor Externe precizează că până la acest moment la nivelul Consulatului General al României la Barcelona nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea unor cetăţeni români, după ce MAE s-a autosesizat, în baza informaţiilor apărute public, cu privire la un accident feroviar produs în dimineaţa zilei de 7 decembrie 2022, în staţia Moncada y Reixac din Catalunia, soldat cu rănirea a 75 de persoane, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat al MAE, reprezentanţii consulatului general au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile spaniole, pentru a obţine informaţii oficiale cu privire la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate.

Potrivit informaţiilor preliminare obţinute de la reprezentanţii poliţiei regionale spaniole, răniţii au fost transportaţi la o unitate medicală pentru a beneficia de asistenţă de specialitate, iar ancheta autorităţilor locale este în curs de desfăşurare.

"Autorităţile spaniole au comunicat reprezentanţilor oficiului consular că datele referitoare la cetăţenia persoanelor rănite vor fi transmise ulterior, dacă va fi cazul", se arată în comunicat.

Reprezentanţii oficiului consular continuă dialogul cu autorităţile locale, fiind pregătiţi să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223; +34 934 340 220, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de urgenţă al consulatului: +34 661 547 853. 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2257 secunde