Codul Rutier s-a modificat: Noi reguli pentru șoferi, bicicliști și mopediști

678
3
Codul Rutier s-a modificat: Noi reguli pentru șoferi, bicicliști și mopediști - cod-1374824928.jpg
Guvernul a modificat Codul Rutier, iar schimbările intră în vigoare în cel mult două săptămâni. Noile reguli se referă la interdicții și obligații pentru bicicliști, șoferi de mijloace de transport în comun sau conducători de mopede, precum și la examenul pentru permisul auto, unde proba teoretică – "sala"- va fi valabilă timp de un an de la absolvire.




Noua lege mai prevede că posesorii de permis auto categoria B, BE, C sau CE au dreptul să conducă și tractoare. Șoferii cu permis B au voie să conducă tractoare cu masa maximă de 3,5 tone plus remorcă, iar șoferii cu permis C au voie și cu tractoare mai mari, scrie gândul.info.


Toți posesorii de vehicule au interzis de acum înainte să mai circule pe acostamentul drumului – așa numita bandă de urgență. Excepție fac bicicliștii, care pot folosi acostamentul dacă nu dispun de piste special amenajate și nu pun în pericol circulația.


Conducătorii de mopede au obligația să circule pe un singur rând pe bandă. De asemenea, mopedele și motoretele de mici dimensiuni nu au voie să folosească trecerile de pietoni.


Șoferii și conductorii de tramvaie mai au de asemenea obligația să folosească luminile de avarie, în ordinea opririi, atunci când banda de circulație se blochează pe sensul de mers.


Noile modificări introduc interdicția conducătorilor de mopede și alte motorete de mici dimensiuni să transporte pasageri în stare de ebrietate. Aceeași interdicție o au și transportatorii de mărfuri, în cazul pasagerilor din cabină.


Bicicliștii au și ei câteva noi reguli de circulație. Ei sunt obligați să meargă într-un singur rând pe banda de circulație, nu au voie să folosească trecerile de pietoni, nu au voie să învețe mersul pe bicicletă pe drumuri intens circulate și sunt obligați să aibă asupra lor un act de identitate.






Comentează știrea

consta
26 iulie 2013
CARUTELE

CARUTELE!! De ce analfabetii cu carute sunt lasati de capul lor? De ce nu ii obliga sa faca macar orele de legislatie ?? Cati oameni nevinovati trebuie sa isi piarda viata ?? alo , legiuitori inca sunteti in vacanta??

hahahaaaaaaa
26 iulie 2013
lol

Ce act de identitate sa aiba un copil de 12 ani care se plimba cu bicicleta:)))

loli
26 iulie 2013
hahafisss

Pentru ca nu cunosti legea de-aia.... copii pana in 14 ani nu au dreptul sa circule pe drumurile publice(intens circulate)

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5572 secunde