Comemorarea eroilor căzuți, acum 105 ani, la Turtucaia. Asociațiile veteranilor din Constanța, prezente în Bulgaria

313

Articole de la același autor

Bătălia de la Turtucaia, Bulgaria, a fost o bătălie din cursul Primului Război Mondial între trupe române și trupe bulgare și germane. S-a desfășurat între 1 și 6 septembrie 1916 și s-a încheiat cu înfrângerea trupelor române, care apărau capul de pod Turtucaia. În luptele din urmă cu 105 ani, de la Turtucaia, au participat militari români, bulgari și germani. O parte dintre ei își au mormântul în Cimitirul Internațional din acest oraș, dar și militari turci, căzuți în lupte pe teritoriul Bulgariei. Ministerul Apărării din Bulgaria și Muzeul Tutrakan au organizat o ceremonie de comemorare a eroilor căzuți în bătălia de la Turtucaia, la care au participat oficialități din Bulgaria, personal al Consolatului Turciei, iar din România au fost prezenți membri ai Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități Sucursala Constanța și Asociației Naționale Cultul Eroilor Filiala Constanța.

Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități Sucursala Constanța a fost reprezentată de președintele Sucursalei- Cristi Crăciun, vicepreședintele Dănuț Cucoveanu și Ovidiu Oprea.

De asemenea, a fost prezent și Dănuț Cucoveanu, care a participat și în calitate de urmaș al străbunicului, care și-a pierdut viața în luptele de la Turtucaia și este înmormântat în acest cimitir.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4177 secunde