Miron Cozma reclamă că a rămas fără o mică avere

Comoara dispărută după demolarea de la Histria

4164
10
Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, a ajuns, ieri după-amiază, la apartamentul aflat la etajul al patrulea al Hotelului Histria, unde stătea în chirie împreună cu soția sa, Marinela Nițu. Văzuse la televizor, cu o zi înainte, cum mascații spărgeau ușile cu berbecii, dar nu se aștepta la dezastrul pe care l-a găsit. Din apartamentul luxos, pe care îl prezenta pe unde avea ocazia, nu au mai rămas decât niște piese de mobilă, și acelea dezmembrate.

Inelul lui Cuza și cartea de rugăciuni de la mama, neprețuite

Cât despre lucrurile cuplului, unele extrem de valoroase material, altele importante din punct de vedere sentimental, au dispărut, a susținut Luceafărul huilei.

"Acum am ajuns, totul este devastat și furat. Nu știu unde sunt bunurile, patronul hotelului (n.r. - George Bosînceanu) mi-a spus că nu a avut voie să intre înăuntru și nu a apucat să ia lucrurile. Nu-mi vine să cred, mi-au dispărut toate lucrurile. Mi-au dispărut două genți diplomat în care erau 80.000 de lei, un inel de valoare, ce i-a aparținut lui Alexandru Ioan Cuza și mi-a fost oferit în 1998, de Clubul de la Roma, în semn de apreciere - bijutierii din București mi-au spus, la acea vreme, că inelul valora 30.000 de dolari. Plus bijuteriile soției, din aur și argint. Dar cel mai important mi-a dispărut cartea de rugăciuni a mamei mele, din 1973, la care țin enorm de mult, căci este singura moștenire. Până și altarul mi-a fost distrus…", a enumerat fostul miner pagubele produse de acțiunea oamenilor legii.

Doar ouăle din frigider au rămas…

Per total, acesta a estimat valoarea prejudiciului la peste două milioane de euro. Atât ar valora, spune Miron Cozma, numai volumele cu peste 200.000 de poezii, pe care se pregătea să le publice.

"Dacă vindeam un volum cu 5 euro, iar lumea ar fi cumpărat, numai din curiozitate, ca să vadă ce poezii scrie Miron Cozma, înseamnă două milioane de euro", a subliniat Cozma.

Doar revistele, din colecția Marinelei Nițu, împrăștiate pe jos, și scoicile de pe toaleta din dormitor mai aminteau că în acest apartament a locuit cele-brul cuplu.

"A, și mi-au mai lăsat și niște ouă și muștarul în frigider!", a adăugat Miron Cozma.

Plângere pentru violare de domiciliu și furt

Fostul lider al minerilor este hotărât să se adreseze instanței de judecată pentru modul abuziv, consideră el, în care i s-a intrat în locuința unde stătea în chirie.

"Ieri (n.r. - marți, 27 decembrie), avocatul meu a depus o plângere la Poliția Mamaia, pentru violare de domiciliu și furt și se des-fășoară o anchetă, s-au luat am-prente din apartament. În plus, dacă este o măsură ilegală, intenționez să fac plângere pentru abuz în serviciu, indiferent care este autoritatea statului respon-sabilă", a declarat Miron Cozma. Mai mult, a adăugat liderul Parti-dului Social Democrat al Muncitorilor, dacă se va dovedi că Ministerul Turismului a coordonat, în mod ilegal, acțiunea, îi va cere Elenei Udrea, în instanță, despă-gubiri de un miliard de euro.

Între timp, însă, cuplul Miron Cozma și Marinela Nițu nu mai are unde să locuiască.

"Vom găsi, deja am primit oferte în Costinești și în mai multe orașe, avem mulți prieteni", a dat asi-gurări Luceafărul apus al huilei.

Comentează știrea

ath
29 decembrie 2011
Am o vaga banuiala

In oras sunt libere mii de apartamente sau camere de hotel.Sunt mii de spatii de inchiriat pentru toate buzunarele,spatii cu vedere la mare,spatii mai mari sau spatii mai mici.Ce cauta Miron Cozma cu bijuterii si cu bani in spatiul unui individ dubios si intr-un hotel care se stia ca va fi demolat,pare a fi un mister.Daca facem o legatura intre uniforma militara purtata simbolic de Mazare,declaratiile de incitare la revolta populara facute de Mazare,scandalurile provocate de Miron Cozma si de revolutionari la Ziua Marinei 2011 si la Ziua Revolutiei din decembrie 2011,lucrurile par a avea o logica.Daca mai adaugam si politica de iritare a populatiei,promovata de Nicusor C.si de Mazare,misterul incepe sa se dezlege putin. Amintiti-va de scandalul de la Opera,pretul gigacaloriei,frigul din casele cetatenilor din Mangalia,luminile de sarbatori si altele.Vina trebuie sa cada pe guvern,toate nenorocirile vin de la Basescu,Basescu trbuie tras in teapa,populatia sa se revolte.Scopul final:haos,minciuna,razbunare,un guvern de "salvare nationala" si dosare penale pierdute.Daca ne gandim ca a fost demolat hotelul Histria ca si cum ar fi singura cladire fara autorizatie din Constanta se pare ca prefectul stia ceva despre "cuibusorul de nebunii" din Mamaia.Am o vaga banuiala:cred ca "alianta" rosie urmareste sa provoace o revolta populara la Constanta,un fel de "Marea Revolutie Socialista din Constanta".Niste creiere bolnave viseaza sa transforme Constanta in cea de-a doua Timisoara revolutionara.Prezenta lui Miron Cozma in zona nu este intamplatoare.Ramane de ghicit cine il finanteaza pe Miron Cozma si cine l-a chemat aici.Sa vedem in lunile urmatoare,ce nebunii mai au in cap revolutionarii din "sfanta alianta rosie"

Dobrogeanul!
29 decembrie 2011
pt "ath"

DOBROGEA LIBRE!!!!!

1946 si 2012=diktatura
29 decembrie 2011
Dezinformare marca Pidilici

Aloooo!!!,Novaia Dobruja!!!-frigul din case nu e a lu` Pastaie,ii a lu` BoK cu motz (sa-i papati motzul).Mirositi de la o posta a pedelaci/portocalii.

Farist
29 decembrie 2011
pt 1946 si 2012=diktatura

Esti terminat ..... pentru ca tu esti retardat mintal tot Boc e de vina nu? :))

boef
29 decembrie 2011
ptr nr 3

bha l... mai intai invata sa vb romaneste si dupaia posteaza com si judeca pe altii..

Miruna
29 decembrie 2011
asta parca se vaicarea acum vreo cateva luni ca e sarac

brusc are milioane de euro?=)))...ce e sigur e ca are milioane de neuroni distrusi deja -si si-i distruge permanent si in curand nu o sa ii mai functioneze sinpasele neuronale prea bine daca persista in comportamentul asta:)..As spune nu e departe de edilul nostru(nu situ care e mai''sanatos''la cap:))))

Lucifer
29 decembrie 2011
Intrebare

Alo? DNA? Cum a dobandit Miron Cozma suma respectiva? A platit taxe/impozit pe venit pentru acei bani? Prea e gogonata ... Cine e boul care isi tine atata banet cash? Nici macar pus intr-un seif...

c
29 decembrie 2011
Cine a golit camerele?

sa-l intebe pe Bosanceanu si angajatii lui de lucrurile disparute!!!

Pitagora
29 decembrie 2011
Cedez abac !

peste 2 milioane de euro din carti a 5 euro bucata inseamna... peste 400.000 de carti.La dimensiunile unei carti mici (tip Biblioteca pentru toti 16cm/11cm/2cm)rezulta ca aceste carti ar ocupa un volum de peste 140,8 metri cubi.La o inaltime a camerei de 2,5 m rezulta ca ele nu ar incapea intr-o camera de 7x8 metri. Ai cam lipsit la matematica , mos Cozma !!!

badger
2 ianuarie 2012
sictir!

tu cat ai furat jegosule la mineriade? hai sictir cu pocnitoarea ta cu tot!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 21 Octombrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Miron Cozma își lansează partidul
Pagina a fost generata in 0.3957 secunde